Azerbaijan viisumi (Azerbaidžan)

Azerbaijan on tutustumisen arvoinen maa upeista vuorista keskiaikaisiin vanhoihin kaupunkeihin, upeisiin Kaspianmeren rannikkoihin ja villieläimiin, joita et löydä mistään muualta maailmasta. Pääkaupungissa Bakussa sijaitsevat Flame Towers -tornit ovat näkemisen arvoisia, koska ne hehkuvat auringonlaskun jälkeen.

Lisäksi Azerbaijan isännöi vuoden 2020 UEFA:n EM-kisoja neljällä ottelulla, mukaan lukien neljännesvälierä Bakun olympiastadionilla. Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevat matkustajat voivat vierailla Azerbaidžanissa jalkapallo-otteluissa ja paljon muuta käyttämällä näitä Azerbaidžanin viisumia koskevia tietoja.

Mikä on Azerbaijan viisumi?

Azerbaijan viisumi, jota kutsutaan myös ASAN-viisumiksi, on sähköinen viisumi, jonka avulla kelpoiset matkustajat voivat vierailla Azerbaidžanissa lyhytaikaista oleskelua varten. ASAN-viisumi mahdollistaa pääsyn Azerbaijan maalla, merellä ja ilmassa.

Azerbaijan viisumi tulee sähköpostiosoitteeseesi, mutta sinun on tulostettava se esitettäväksi maahanmuuttoviranomaisille saapuessasi. Jos aiot viipyä Azerbaidžanissa pidempään tai muista syistä, kuten töistä ja opiskelusta, hae perinteistä viisumia Azerbaidžanin Lontoon-suurlähetystöstä.

Azerbaijan viisumityypit

Nykyään on saatavilla kolme päätyyppiä Azerbaijan viisumeita. Suosituin viisumi on turisti eVisa, joka soveltuu matkailuun, liiketapaamisiin, kulttuurivaihtoon, urheiluun, lääketieteellisiin, tieteellisiin ja humanitaarisiin vierailuihin. Business eVisa sopii paremmin yksinomaan yritysvierailuihin, joihin ei liity työtä.

Lopuksi, Azerbaijan viisumi saapuessaan on saatavilla kansainvälisillä lentokentillä maailmanlaajuisesti, mutta se on avoinna vain vierailijoille valituista maista. Kirjoitushetkellä (kesäkuu 2021) Yhdistyneen kuningaskunnan matkustajat voivat saada Azerbaidžanin viisumin saapuessaan vain, jos heillä on vähintään yksi lippu UEFA EURO 2020 -otteluun. Muussa tapauksessa sinun on haettava e-Visaa.

Azerbaijan viisumin vaatimukset

Suomalaisten matkustajien on täytettävä seuraavat vaatimukset hakiessaan Azerbaijan viisumia:

 • Passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään 6 kuukautta
 • Skannattu kopio passin elämäkertasivusta
 • Todiste majoituksesta, yleensä osoite, jossa yövyt
 • Pankki- tai luottokortti viisumin maksamiseen
 • Aktiivinen sähköpostiosoite
 • Selkeä selvitys vierailusi tarkoituksesta

Kuka tarvitsee Azerbaijan viisumin?

Kaikki suomalaiset matkustajat tarvitsevat viisumin Azerbaidžaniin iästä riippumatta. Voit hakea Azerbaidžanin viisumia myös muiden puolesta, kuten ystävien tai perheenjäsenten puolesta, kunhan heidän passinsa ja yhteystietonsa ovat oikeat ja ajan tasalla. Azerbaidžanin kauttakulkua varten ei vaadita viisumia.

Kuinka kauan Azerbaijan viisumi kestää?

Azerbaidžanin viisumi on voimassa 90 päivää myöntämispäivästä ja 30 päivää saapumisesta. Se on kertaluonteinen viisumi, jonka voit saada kaikissa Azerbaidžanin maahantulopaikoissa. Suomalaisten matkustajien, jotka haluavat oleskella Azerbaidžanissa yli 15 päivää, on kuitenkin rekisteröitävä oleskelunsa maahanmuuttovirastoon. Voit tehdä tämän Azerbaidžan-hotellisi avulla, joka opastaa sinua rekisteröintiprosessin läpi. Voit myös hakea tilapäistä oleskelukorttia Azerbaidžanin valtion siirtolaishallinnon kautta Bakussa.

Kuinka kauan Azerbaijan viisumin saaminen kestää?

Azerbaidžanin eVisan käsittely kestää yleensä 3 arkipäivää. Voit kuitenkin saada sen 2 arkipäivän sisällä nopealla käsittelyllä tai 6 tunnin sisällä nopeinta käsittelyä varten lisämaksusta. Azerbaidžanin online-viisumihakemuksen täyttäminen alusta loppuun kestää noin 20 minuuttia. Sinun on valittava lomakkeella vierailusi tarkoitus määrittääksesi minkä tyyppisen Azerbaidžanin viisumin olet oikeutettu.

Kuinka paljon Azerbaijan viisumi maksaa?

Normaalikäsittelyssä Azerbaijan viisumi maksaa 45 dollaria, kun taas pikakäsittely maksaa 75 dollaria. Nopeinta käsittelyä varten Azerbaidžanin viisumi maksaa 105 dollaria.

Lisävinkkejä

 • Kirjoitushetkellä (kesäkuu 2021) Azerbaidžanin rajat ovat saavuttamattomissa Covid-19-pandemian vuoksi. Matkailijat voivat kuitenkin osallistua Azerbaidžaniin UEFA EURO-mestaruuskilpailuihin 5. heinäkuuta 2021 asti.
 • Vain Azerbaidžanissa pelaavien mestaruuskilpailujen karsintajoukkueiden kansalaiset pääsevät sisään todistuksella ottelulipusta. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että Suomen kansalaiset voivat matkustaa mestaruuteen vain Walesin kannattajina.
 • UEFA EURO Championship -ottelut alkavat Bakun olympiastadionilla lauantaista 12. kesäkuuta 2021 lauantaihin 3. heinäkuuta 2021.
 • Visa saapumisen yhteydessä matkustajille, joilla on ottelulippu. On kuitenkin parasta hakea Azerbaidžanin viisumi etukäteen verkossa, jotta vältytään viivästyksiltä ja jonoilta lentokentällä.
 • Kaikkien osallistujien on esitettävä negatiivinen PCR-testi, joka on otettu 48 tuntia ennen saapumisaikaa. Tämä vapauttaa heidät pakollisesta karanteenista saapuessaan.
 • Jos matkustat Azerbaidžaniin mestaruuskilpailuihin muiden maiden kautta etkä suoraan Suomesta, tarvitset negatiivisen PCR-testin 48 tuntia ennen saapumistasi. Muuten kaikki maarajat Azerbaidžanin kanssa ovat edelleen saavuttamattomissa.
 • Jos olet suomalainen matkustaja, aiot ottaa ja maksaa kaikki Azerbaidžaniin matkustamisesta tehdyt PCR-testit yksityisen palveluntarjoajan, ei NHS:n, ​​kautta. Tulosta sitten testitulokset, jos saat ne sähköpostitse, tai esitä paperiversio, jossa molemmissa tulee olla QR-koodi nopeaa selvitystä varten.
 • Covid-19-testejä ei tarvita stadionille pääsyssä ottelupäivinä, mutta kaikkien tulee noudattaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, kuten maskien käyttö, sosiaalinen etäisyys ja desinfiointi.
 • Tarjolla on paljon aktiviteetteja ennen ja jälkeen mestaruusotteluita, joista suurin osa on ilmaista osana UEFA-festivaaleja. Näitä ovat ulkoilmaesitykset ja stadionviihde, jotka kaikki ovat Covid-19-ehkäisymääräysten mukaisia.
 • Voit jatkaa Azerbaidžanin viisumia vielä 30 päivällä, mutta sinun on haettava pidennystä vähintään 48 tuntia ennen viisumin voimassaolon päättymistä. Jos haet pidennystä liian myöhään, saatat saada sen sijaan poistumispaperit.
 • Jos viivyt vierailusi aikana, mutta aiot silti lähteä Azerbaidžanista, voit hakea poistumislupaa, joka antaa sinun lähteä 48 tunnin kuluessa. Odota sakkoa 300–400 AZN (noin 177–235 dollaria) ja esitä kuitti, kun kirjaudut sisään lähtölennolle.
 • Kun lähdet Azerbaidžanista matkasi lopussa, sinun on myös tehtävä PCR-testi 48 tuntia ennen lähtöä. Tämä pakollinen testi on saatavilla sertifioiduista klinikoista ja laboratorioista sekä liikkuvista laboratorioista ympäri Bakua. Nämä siirrettävät laboratoriot ovat kätevästi saatavilla Bakun olympiastadionin ja kaupungin muiden paikkojen ulkopuolella mestaruusfanien testattavaksi. Keskimääräinen hinta on 45 euroa (noin 55 USD) per testi.