Egypti viisumi

Egypti houkuttelee miljoonia vierailijoita maailmanlaajuisesti joka vuosi, ei vain upeiden pyramidien, vaan myös kilometrien pituisten rantojen, täydellisen sään, lukuisten vesiurheiluaktiviteettien ja kulttuurinähtävyyksien ansiosta.

Suunnitteletpa sitten Egypti historiaa ja esineitä tutustumassa tai rentoutumassa ja ottamassa aurinkoa, tutustu Egypti viisumiin alta, kun suunnittelet lomaasi.

Egypti houkuttelee miljoonia vierailijoita maailmanlaajuisesti joka vuosi, ei vain upeiden pyramidien, vaan myös kilometrien pituisten rantojen, täydellisen sään, lukuisten vesiurheiluaktiviteettien ja kulttuurinähtävyyksien ansiosta.

Suunnitteletpa sitten Egyptin historiaa ja esineitä tutustumassa tai rentoutumassa ja ottamassa aurinkoa, tutustu Egyptin viisumiin alta, kun suunnittelet lomaasi.

Yhteenveto

Vaatimustyyppi Pakollinen kaikille matkustajille

 

Matkan tarkoitus Matkailu
Sisääntulo/poistuminen Yksi tai useampi
Pätevä Kertatulo: 6 kuukautta myöntämisestä, 60 päivää saapumisesta

Useita merkintöjä: 6 kuukautta myöntämisestä, 90 päivää saapumisesta

Käsittelyaika Vakiokäsittely: 7 työpäivää

Kiireellinen käsittely: 2-5 työpäivää

Kustannus Yksittäinen sisäänpääsy: £44,95

Useita merkintöjä: £79.90

Sovellusmenetelmä Online tai saapuessa

 

Maksutapa Visa, Mastercard, American Express, PayPal

Mikä on Egypti viisumi?

Egypti viisumi tai eVisa on virallinen matkustusasiakirja, joka oikeuttaa sinut Egypti. Se sopii parhaiten lyhytaikaisiin turistivierailuihin yksityishenkilöille ja perheille. Jos kuitenkin haluat matkustaa Egypti muista syistä, kuten työn tai opiskelun takia, tarvitset perinteisen viisumin Egyptin Lontoon-suurlähetystöstä.

Egypti viisumityypit

Egyptin kertaviisumi on hyvä, jos aiot viettää jopa 30 päivää Egyptin ihmeisiin tutustumiseen. Toistuva Egypti-viisumi on paras Lähi-idän lomamatkalle naapurimaiden arabimaihin. Egyptin toistuva viisumi sallii rajattoman maahantulon ja on voimassa niin kauan kuin viisumi on voimassa.

Yksin matkustavat voivat myös valita kertaluonteisen viisumin saapuessaan Egyptiin. Sinun on kuitenkin esitettävä passi- ja viisumimaksu käteisellä saapuessasi Egyptiin saadaksesi viisumitarran ja -leimat.

Kauttakulkumatkustajat eivät tarvitse viisumia, jos he lähtevät Egyptistä 48 tunnin sisällä. Jos matkasi Egyptissä on alle 6 tuntia, sinun on pysyttävä lentokentällä, mutta pidemmän kauttakulkumatkan matkustajat voivat poistua lentokentältä ennen lähtölentoaan.

Egyptin viisumin vaatimukset

Saadaksesi Egyptin online-viisumin, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

 • Passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään 6 kuukautta
 • Skannattu kopio passin tietosivusta
 • Kutsukirje, jos olet ystävien tai perheen luona Egyptissä
 • Aktiivinen sähköpostiosoite
 • Pankki- tai luottokortti viisumimaksua varten
 • Todiste majoituksesta vähintään yhdeksi yöksi
 • Ole Egyptin ulkopuolella hakemusta tehdessäsi

Egyptin viisumia varten saavuttaessa tarvitset myös:

 • Passissasi vähintään kaksi tyhjää sivua
 • Matkasuunnitelma, joka sisältää kaikki varatut lennot ja yöpymiset

Kuka tarvitsee Egypti viisumin?

Kaikki Egyptiin matkustavat tarvitsevat viisumin, myös lapset, joilla on passi. Tarvitset kuitenkin vain yhden viisumin, jos passissasi matkustaa alle 16-vuotiaita lapsia.

Sharm el-Sheikhin, Dahabin, Nuweiban ja Taban lomakohteissa yöpyvät matkustajat voivat valita viisumin saapuessaan, jos heidän oleskelunsa näissä lomakohteissa on alle 15 päivää. Saat passiisi ilmaisen viisumileiman, kun saavut Egyptiin. Jos lomasi on kuitenkin yli 15 päivää, hae sen sijaan Egyptin online-viisumia.

Kuinka kauan Egypti viisumi kestää?

Egyptin kerta- ja toistuvaisviisumit ovat voimassa 6 kuukautta myöntämispäivästä. Kertatulo sallii kuitenkin enintään 60 päivää Egyptissä, kun taas toistuva viisumi mahdollistaa 90 päivän kollektiivisen oleskelun Egyptissä.

Egyptin viisumin voimassaolo sisältää saapumis- ja lähtöpäiväsi. Viisumi, joka saapuessaan on voimassa 30 päivää myöntämisen jälkeen, sallii oleskelun enintään 15 päivää, ja sen saa vain seuraavilta Egyptin lentokentiltä:

 • Kairon kansainvälinen lentokenttä
 • Hurghadan kansainvälinen lentokenttä
 • St Catherinen kansainvälinen lentokenttä
 • Borg el Arabin kansainvälinen lentoasema
 • Sharm El Sheikhin kansainvälinen lentoasema
 • Luxor Airport International Airport

Voit jatkaa viisumiasi hakemalla henkilökohtaisesti Kairon passi-, maahanmuutto- ja kansalaisuushallinnon toimistoon. Viisumin pidennys tai Foreign Residence Card antaa sinun oleskella Egyptissä vielä 3 kuukautta.

Voit myös poistua Egyptistä ja hakea uutta Egyptin viisumihakemusta verkossa rajojen ulkopuolella. Lisäksi, jos olet matkustanut Egyptiin viisumilla saapuessasi ja haluat pidentää oleskeluasi, voit ostaa viisumin Sharm el-Sheikhin lentokentältä, jolloin voit matkustaa muualle Egyptiin.

Pidä nämä viisumin pidentämiseen liittyvät vinkit mielessä, koska monet matkustajat ylittävät helposti viisuminsa ja nauttivat Egyptin aarteista.

Kuinka kauan Egypti viisumin saaminen kestää?

Egyptin viisumin käsittely kestää yleensä jopa viikon tai 2-5 työpäivää nopeampaan käsittelyyn. Siksi hae Egyptin viisumia vähintään 7 päivää ennen lähtöpäivääsi. Egyptin viisumin online-hakemuksen täyttäminen kestää noin 5 minuuttia ja sisältää kysymyksiä terveydestäsi ja rikoshistoriastasi.

Kuinka paljon Egypti viisumi maksaa?

Egyptin kertaviisumi maksaa 44,95 puntaa, kun taas toistuva viisumi maksaa 79,90 puntaa, maksetaan Visan, Mastercardin, American Expressin tai PayPalin kautta. Egyptin viisumi saavuttaessa maksaa 25 dollaria, ja sinun tulee kuljettaa tarkka summa joko Yhdysvaltain dollareina, euroina tai Ison-Britannian puntina.

Ylimääräisiä vinkkejä

 • Kaikkien Egypti vierailevien, alle 6-vuotiaita lapsia lukuun ottamatta, on esitettävä negatiivinen PCR-testi saapuessaan. Tämä testi saa tapahtua enintään 72 tuntia ennen heidän lähtöään Egyptiin.
 • Jos saavut Egypti maasta, jossa tärkeimmät Covid-19-muunnelmat, kuten intialaisesta ja eteläafrikkalaisesta, rehottaa, odota suorittavasi nopean ID NOW Covid-19-testin saapuessasi.
 • Positiivinen Covid-19-testitulos edellyttää 14 päivän karanteenia Egyptissä sijaitsevassa hotellissasi, ja mahdollisen kuljetuksen julkiseen sairaalaan, jos oireet jatkuvat.
 • Harkitse riittävän matkavakuutuksen hankkimista Egyptin lomallesi, jotta voit kattaa kaikki Covid-19-tilanteet.
 • Jos viivyt viisumissasi 14 päivällä, maksat viisumin voimassaoloajan ylittävän sakon.
 • Voit matkustaa enintään 5 000 Egyptin punnalla Egyptiin tai sieltä pois, mikä tarkoittaa noin 319 USD:tä. Jos sinulla on yli 10 000 USD käteistä, sinun on ilmoitettava se saapuessasi Egyptiin.
 • Sinun tulee myös ilmoittaa kaikki sähkölaitteet tai videokamerat saapuessasi Egyptiin ja valmistaa ne lähdettäessä korkeiden tullien välttämiseksi.
 • Jos sinulla on mukanasi satelliittipuhelimia tai radioviestintälaitteita, sinun on rekisteröitävä ne Egyptin televiestintäministeriössä. Muussa tapauksessa ministeriö takavarikoi ne saapuessaan.
 • Jos aiot matkustaa Egyptiin reseptilääkkeiden kanssa, pyydä lääkäriltäsi lääkärintodistus, joka sisältää tiedot tilastasi, lääkkeesi määrästä ja käytöstä. Esitä tämä todistus maahanmuuttoviranomaisille saapuessasi Egyptiin selvitystä varten.
 • Lemmikkieläimet tarvitsevat myös terveystodistuksen, joka sisältää kaikki tarvittavat rokotteet, erityisesti raivotautia vastaan, jotta ne voivat matkustaa turvallisesti Egyptiin kanssasi.

Hae Egyptin viisumia jo tänään

Egypti on avoinna turisteille, jotka noudattavat Covid-19-säännöksiä, joten voit varmasti suunnitella lomasi milloin tahansa.