Egyptin viisumin voimassaolo

Egypti on epäilemättä kiehtova loma- tai lomakohde. On kuitenkin erittäin tärkeää, että Egyptin viisumi on kunnossa ennen lippujen varaamista. Vaikka maa sijaitsee Pohjois-Afrikassa, Egyptiä pidetään Lähi-idän jäsenenä ja yhtenä suosituimmista turistikohteista, ja matkailijat tulevat pääasiassa Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta.

Egyptin viisumityyppejä on erilaisia riippuen siitä, mihin matkustat Egyptiin, mutta yleisin Egyptin viisumityyppi on turistiviisumi tai e-Visa.

Tässä on joitain usein kysyttyjä kysymyksiä Egyptin turistiviisumin voimassaolosta.

Yhteenvetona

 • Kaikki matkustajat tarvitsevat voimassa olevan Egyptin viisumin tai e-Visan matkustaakseen matkailuun. Voit hankkia liike- ja työviisumin lähimmästä Egyptin suurlähetystöstä tai konsulaatista.
 • Kertatuloviisumi ja viisumi saapuessa ovat voimassa 90 päivää myöntämisestä ja antavat 30 päivän oleskelun Egyptissä.
 • Toistuva turistiviisumi on voimassa 180 päivää myöntämisestä ja sallii 30 päivän oleskelun Egyptissä kerrallaan.
 • Saapumis- ja lähtöpäiväsi ovat myös Egyptissä oleskelusi aikana.
 • Useimmat matkustajat eivät tarvitse kauttakulkuviisumia, jos heidän välimatkansa Egyptissä on 48 tuntia tai vähemmän.

Mitkä ovat Egyptin turistiviisumityypit?

Voit valita Egyptin kertaviisumin tai usean maahantuloviisumin välillä. Kertatuloviisumi antaa sinun tulla Egyptiin ja sieltä pois vain kerran, mikä on ihanteellinen lomamatkalle Egyptissä.

Egyptin toistuva viisumi mahdollistaa maahantulon ja sieltä poistumisen niin monta kertaa kuin haluat voimassaoloaikana. Tämä on ihanteellinen matkailijoille, jotka aikovat tutustua Egyptiin ja muihin naapurimaihin lomansa aikana.

Mikä on Egyptin kertatuloviisumin voimassaolo?

Egyptin kertaluonteisella turistiviisumilla voit oleskella maassa 30 päivää kolmen kuukauden (90 päivän) sisällä. Jos haluat lähteä Egyptistä 30 päivän oleskelun jälkeen ja palata ennen kolmen kuukauden umpeutumista, sinun on haettava tuoretta Egyptin turistiviisumia.

Mikä on Egyptin usean maahantulon viisumin voimassaolo?

Toistuva viisumi mahdollistaa Egyptin saapumisen ja sieltä poistumisen kuuden kuukauden (180 päivän) kuluessa ja oleskelun enintään 30 päivää kerrallaan. Egyptin toistuva viisumi mahdollistaa rajoittamattoman maahantulon ja on voimassa niin kauan kuin viisumi on voimassa.

Huomaa, että jos passisi vanhenee kuuden kuukauden aikana, sinun on haettava tuoretta Egyptin turistiviisumia.

Milloin Egyptin viisumin voimassaolo alkaa?

Egyptin turistiviisumi on voimassa heti, kun saat hyväksynnän. Jos aiot matkustaa Egyptiin kuukauden sisällä, hae viisumia vähintään seitsemän päivää ennen arvioitua saapumispäivää. Jos aiot matkustaa Egyptiin yli kuukauden kuluttua, voit silti hakea turistiviisumia etukäteen.

Viisumin käsittely on kuitenkin käytännössä pidossa 30 päivää ennen saapumispäivää. Tämä tarkoittaa, että et tuhlaa Egyptin viisumin voimassaolopäivää.

Sinun on kuitenkin oltava tietoinen saapumisaikasi. Heti kun laskeudut Egyptiin, kertatuloviisumi on voimassa enintään 30 päivää. Jos arvioit, että sinun on viipyvä Egyptissä pidempään, hae viisumin pidennystä ennen 30 päivän päättymistä. Huomaa, että oleskeluaika Egyptissä sisältää saapumis- ja lähtöpäiväsi.

Milloin Egyptin viisumin voimassaolo päättyy?

On olemassa kaksi pääskenaariota, joissa Egyptin viisumin voimassaolo voi umpeutua. Ensinnäkin, jos saat hyväksytyn Egyptin turistiviisumin, mutta et matkusta eri syistä, kuten Covid-19-pandemian vuoksi. Maat voivat tehdä äkillisiä muutoksia matkustusvaatimuksiin, mikä saattaa viivästyttää suunnitelmiasi matkustaa Egyptiin.

Egyptin viisumin voimassaolo päättyy myös, jos passi vanhenee. Yksi Egyptin viisumin päävaatimuksista on passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään kuusi kuukautta. Hae uutta Egyptin turistiviisumia heti, kun uusit passisi, jotta matkasuunnitelmasi ei häiriinty.

Salliiko Egyptin viisumin voimassaolo matkamuutokset?

Jos olet epävarma tarkasta matkapäivästäsi Egyptiin, voit silti hakea Egyptin turistiviisumia. Sinun ei tarvitse varata lentolippuja hakeaksesi Egyptin turistiviisumia. Sinun tarvitsee vain varata majoitus vähintään 24 tunniksi Egyptiin saapuessasi. Majoituspaikkasi yhteystiedot ovat välttämättömiä Egyptin viisumihakemusta varten.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus muuttaa hakulomakkeessa annettuja päivämääriä vaikuttamatta Egyptin viisumin voimassaoloon. Jos haet Egyptin viisumia hyvissä ajoin, itse viisumin käsittely alkaa noin 30 päivää ennen saapumispäivää.

Egyptin viisumin voimassaoloajassa on runsaasti tilaa Egyptin matkasuunnitelman muokkaamiseen. Saapua Egyptiin milloin tahansa, kunhan oleskelusi on voimassa 90 päivää (kertaviisumi) tai 180 päivää (useintuloviisumi).

Entä Egyptin saapumisviisumin voimassaolo?

Valitse Egyptin viisumi saapuessasi, jos sinun täytyy matkustaa Egyptiin seitsemän päivän sisällä, jolloin sinulla ei ole tarpeeksi aikaa odottaa Egyptin viisumin käsittelyä verkossa. Jos sinulla on seuraavien maiden passi, olet oikeutettu Egyptin viisumiin saapuessasi:

Australia Japani Norja Ukraina
Kanada Makedonia Korea Yhdysvallat
EU-maat Malesia Venäjä
Georgia Uusi Seelanti Yhdistynyt kuningaskunta

Egyptin viisumin voi saada vain saapuessaan lentoasemilta, ei maalta tai mereltä saapuvilta tulopisteiltä. Nämä lentokentät ovat:

 • Kairon kansainvälinen lentokenttä
 • Hurgardan kansainvälinen lentokenttä
 • St Catherinen kansainvälinen lentokenttä
 • Borg El Arabin kansainvälinen lentoasema
 • Sharm El Sheikhin kansainvälinen lentoasema
 • Luxorin kansainvälinen lentokenttä

Saapuessaan Egyptin viisumi on kertatuloviisumi, joka on voimassa 90 päivää 30 päivän oleskelua varten. Huomaa, että ei ole takeita siitä, että viisumi on käytettävissäsi saapuessasi Egyptiin , vaikka maksaisit 25 USD viisumimaksun. Egyptin maahanmuuttoviranomaiset päättävät, kenelle maahantulo on hyväksyttävä.

Sen sijaan, että ottaisit tämän riskin ja välttyisit pitkiltä jonoilta lentokentän tarkastuspisteellä, hae sähköistä Egyptin viisumia verkossa. Hakuprosessi kestää vain muutaman minuutin, ja voit tehdä sen suoraan kotoa tai älypuhelimellasi.

Entä Egyptin kauttakulkuviisumin voimassaolo?

Matkustajat eivät tarvitse kauttakulkuviisumia, jos heidän välimatkansa Egyptissä on 48 tuntia tai vähemmän. Tarvitset vain todisteen jatkolipustasi Egyptistä. Voit poistua lentokentältä ja nauttia Egyptin nähtävyyksistä, jos matkasi on 6–48 tuntia.

Jos matkasi Egyptissä kestää alle 6 tuntia, sinun on pysyttävä lentokentällä, mutta voit poistua kauttakulkualueelta ja tutustua lentokentälle. Egyptin kauttakulkuviisumin voimassaoloa koskevat poikkeukset ovat:

 • Iranin kansalaisten on haettava kauttakulkuviisumia Egyptin suurlähetystöstä tai konsulaatista.
 • Afganistanin, Libanonin, Palestiinan ja Filippiinien kansalaisten on pysyttävä Egyptin lentokentän merkityllä kauttakulkualueella.

Kuinka varmistan Egyptin viisumin voimassaolon?

Tässä on muutamia vinkkejä varmistaaksesi, että Egyptin viisumi on kelvollinen matkustamiseen:

 • Käytä aktiivista sähköpostiosoitetta Egyptin viisumihakemuksessasi
 • Varmista, että online-hakemuksesi tiedot vastaavat passitietojasi. Varmista, että kirjoitit kaikki nimesi oikein ja että päivämäärät ovat oikein
 • Tulosta kopio Egypti-viisumistasi, kun saat sen sähköpostitse
 • Esitä painettu viisumi passin kanssa maahanmuuttoviranomaisille lähdettäessä maastasi ja saapuessasi Egyptiin. Jos viisumin ja passin tiedot eivät täsmää, Egyptin viisumi mitätöityy