Intian E-Visa UKK

Intia on yksi maailman suurimmista maista, ja se ulottuu Himalajan vuoristosta Keralan trooppiseen alueeseen. Intia, erilaisten yrttien ja mausteiden maa, ulottuu myös pyhästä Gangesista Tharin autiomaahan.

Intialla on rikas historia, joka ulottuu yli 200 000 vuoteen.

Intiassa asuu yli miljardi ihmistä, mikä muodostaa noin 2000 etnistä yhteisöä. Nämä etniset ryhmät puhuvat yli kaksisataa kieltä.

Intia on rikas kulttuurisesti, ja siellä on monia nähtävyyksiä, joita kannattaa tutkia. Jotkut nähtävyyksistä ovat;

 • Upeat uskonnolliset rakennukset
 • Luonnonsuojelualue
 • Muinaiset rauniot
 • Rakkauden symboli, Taj Mahal Agra
 • Eksoottisia kaupunkeja ja paljon muuta

Tarvitset viisumin nauttiaksesi upeista nähtävyyksistä, joita Intia tarjoaa. Lue eteenpäin saadaksesi tietoja Intian viisumin hakemisesta ja hankkimisesta.

Mikä on Intian viisumi?

Intian viisumi tai Electronic Travel Authorization (ETA) on digitaalinen matkustuslupa. Se tunnetaan myös sähköisenä viisumina tai e-viisumina, koska sitä haetaan verkossa.

Jokainen, joka matkustaa Intiaan matkailu-, liike- tai lääketieteellisistä syistä, tarvitsee viisumin. Ilman sitä et kirjaudu sisään tai nouse lennolle Intiaan.

Sähköisten viisumien tyyppejä ovat mm. e-turisti, sähköinen liiketoiminta ja sähköinen lääketiede. Lisäksi siellä on tarramuodossa oleva fyysinen viisumi, jonka konsulihenkilöstö hakee passiisi.

Sähköisen viisumin hakeminen on helppoa, nopeaa ja edullista. Auttaisi, jos kaikki matkustajat käyttäisivät verkkosovellusta.

Milloin minun pitäisi hakea Intian viisumia?

Intian viisumia voi hakea muutama kuukausi ennen lähtöä. Varhainen viisumihakemus pitää sinut turvassa matkapäivien muutoksilta. Kiireellisissä tapauksissa viisumin saa kuitenkin 48 tunnissa, vaikka toimitusajoista ei ole takeita.

Mutta heti kun perustat yöpymispaikan vieraillessasi, hae Intian viisumia. Majoitustietosi ovat välttämättömiä hakulomakkeiden täyttämisessä.

Kuinka voin hakea Intian viisumia?

Hae ja lähetä Intian viisumihakemus noudattamalla näitä vaiheita;

 1. Käytä linkkiä; https://indianvisaonline.gov.in/visa/ aloittaaksesi hakuprosessin. Valitse Intian lähetystö, jolta aiot hakea viisumia.
 2. Täytä hakulomake oikealla tiedolla ja lähetä se. Järjestelmä luo sovellustunnuksen, joka tulee säilyttää tulevaa käyttöä varten.
 3. Varaa aika ja maksa. Jos et ole valmis varaamaan tapaamista, tulosta kopio lähetetystä lomakkeesta. Myöhemmin, kun olet valmis, vieraile asianomaisessa Intian lähetystössä ja lähetä tuloste sekä sitä tukevat asiakirjat.
 4. Järjestelmä antaa sinulle tietyn päivämäärän ja kellonajan, jos varaat ajan.
 5. Järjestelmä laskee myös viisumi- ja palvelumaksut. Voit suorittaa maksuja käyttämällä sähköistä maksujärjestelmää.

Merkintä;

Sähköinen maksaminen ei ole saatavilla kaikissa Intian lähetystöissä ulkomailla. Lähetä siksi hakemuksesi ja maksusi edustustoon tai ulkoistustoimistoon.

Viisumihakemuksen vaatimukset

 • Jokaisella matkustajalla, mukaan lukien alaikäiset lapset, on oltava passi.
 • Passistasi on käytävä ilmi, että sinulla on EU:n tai Norjan kansalaisuus tai jokin näistä kansalaisista
 • Sinulla on voimassa oleva viisumi, joka on voimassa yli kuusi kuukautta
 • Passissa tulee olla kaksi tyhjää sivua
 • Tuore digikuva

Voit saapua mihin tahansa seuraavista merisatamista Intian viisumilla;

 1. Chennai (Madras)
 2. Mormugao (Goa)
 3. Uusi Mangalore
 4. Kochi (Cochin)
 5. Mumbai (Bombay)

Tarkistaaksesi luettelon lentokentistä, voit saapua Intian viisumilla napsauttamalla tätä.

Kuinka kauan Intian viisumi on voimassa?

Vuodesta 2019 lähtien e-turisti- ja e-yritysviisumien voimassaoloaika on ollut 365 päivää. Molemmat passit takaavat sinulle rajoittamattoman määrän matkoja Intiaan.

365 päivän voimassaolo ei kuitenkaan tarkoita, että pysyt maassa koko vuoden. Voimassaoloaika on 365 päivää, mutta enimmäisoleskeluaika on seuraava;

E-Tourist Visa

Sähköinen turistiviisumi sallii enintään 180 päivän oleskelun Kanadan, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Japanin passin haltijoille. Muiden kansallisuuksien kansalaiset voivat oleskella enintään 90 peräkkäistä päivää.

E-turistiviisumia voi käyttää vain perheen ja ystävien luona sekä matkailutarkoituksiin.

Merkintä;

Pandemian vuoksi kaikki turistiviisumit ovat voimassa 120 päivää. Ne sallivat yhden maahantulon enintään 30 päivän oleskelulla Intiassa.

Sähköisen liiketoiminnan viisumi

Sähköisen liiketoiminnan viisumi antaa sinulle rajattomasti matkoja Intiaan, mutta enintään 180 päivän oleskeluaika. Voit kuitenkin hakea pidennystä oleskeluajallasi FRRO:n toimistosta. Tee se ennen kuin saavutat 160. päivän.

Sähköinen lääketieteellinen viisumi

Sähköinen lääketieteellinen viisumi on voimassa 60 päivää saapumispäivästä Intiaan. Saapumispäivän ja hakulomakkeessa täytetyn päivämäärän tulee olla samat.

Voit matkustaa Intiaan kahdesti 60 päivän sisällä. Lähtöpäiväsi on kuitenkin oltava 60 päivän sisällä.

Kuinka kauan Intian viisumin hankkiminen kestää?

Kun olet hakenut Intian viisumia onnistuneesti, odota keskimäärin neljä päivää sen käsittelyä. Jotkut virastot voivat kuitenkin auttaa nopeuttamaan kulkueaikaa 48 tuntiin kiireellistä viisumia varten. Muista, että toimitusaikoja ei taata.

Kuinka tarkistan, onko viisumi voimassa?

Voit tarkistaa sähköisen viisumin tilan osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/StatusEnquiry .

Sinun on syötettävä hakemustunnuksesi, joka on lähetetty aiemmin kuittaustekstissä. Sovellustunnuksessa on 12 merkkiä. Tarvitset myös passin numeron.

Kuinka paljon Intian viisumi maksaa?

Viisumihakemusmaksut riippuvat viisumin tyypistä ja toimistosta, eikä niitä palauteta.

Intia-viisumin maksu on 99 euroa.

Voit suorittaa maksuja American Expressillä, PayPalilla ja Master Cardilla. Ne ovat helppoja ja turvallisia menetelmiä ilman transaktiokuluja.

Voiko Intian maahanmuutto hylätä viisumihakemukseni?

Maahanmuuttajat hyväksyvät lähes kaikki viisumihakemukset, vaikka he voivat hylätä ne. Esimerkiksi, jos maahanmuutto odottaa, että matkustajalla on pahoja aikomuksia.

Jos maahanmuuttovirasto hylkää hakemuksesi, saat ostohinnan hyvityksen. Tällaista lieventämistä koskevaa järjestelyä sovelletaan vain kerran jokaiselle matkustajalle.

Mikä on Intian viisumin virallinen verkkosivusto?

Hae Intian e-viisumia virallisella sivustolla https://indianvisaonline.gov.in/evisa/ .

E-viisumipalvelut ovat kokonaan verkossa. Siksi älä joudu välittäjien ansaan, jotka väittävät helpottavansa prosessia.

Älä myöskään jaa henkilötietojasi luvattomien henkilöiden tai sivustojen kanssa. Käytä tätä virallista sivustoa vain sähköisiin palveluihin.

Ylimääräisiä vinkkejä

 • Tulosta viisumi ja pidä se passin mukana koko matkan ajan.
 • Oletko matkustamassa keltakuumeriskimaasta? Erityisesti Afrikka ja Etelä-Amerikka ovat riskialueita. Sinun tulee ottaa keltakuumerokotus ennen lähtöä Intiaan. Sinun on esitettävä todiste rokotuspassilla, jota kutsutaan myös “keltaiseksi kirjaksi”.
 • Viisumi voimassaolo voi umpeutua heti, kun haet, hankit ja aloitat uuden passin käytön. Syynä on, että viisumilla on erottamaton linkki tiettyyn passin numeroon. Ainoa keino tässä tapauksessa olisi hakea uutta viisumia.
 • Viisumi saapuessa (VOA) on saatavilla vain Japanin, Arabiemiirikuntien ja Etelä-Korean kansalaisille. Jotta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaiset voivat saada viisumin saapuessaan, heidän on täytynyt aiemmin saada e-viisumi tai paperiviisumi Intiaan. Et kuitenkaan ole oikeutettu VOA:han, jos isäsi tai äitisi vanhempasi tai isovanhempasi ovat vakituisia asukkaita tai syntyneet Pakistanissa.
 • Valtion ja terveysministeriön Covid-19-määräykset muuttuvat pandemian vakavuuden mukaan. Pysy ajan tasalla Intian laeista ennen matkaa.