Intian viisumin voimassaolo

Intiassa on monipuolinen kulttuuri, kieli, uskonto, festivaalit ja perinteet. Se on maa, joka tarjoaa paljon turisteille – olipa kyseessä pyhät temppelit tai romanttiset lomat.

Monille ensimmäistä kertaa Intiaan tuleville saattaa olla haastavaa vahvistaa Intian viisumin voimassaolo. Ennen kuin matkustat Intiaan, sinun on tiedettävä viisumin voimassaoloaika tai pituus. Intian viisumin voimassaoloaika myönnetään yleensä yhdestä kuuteen kuukauteen viisumin tyypistä riippuen. Jotkut matkustajat saattavat kuitenkin joutua esittämään lisätodisteita paluumatkasta ja riittävästi varoja hakeessaan.

Lue lisää Intian viisumin voimassaolosta.

Mikä on Intian viisumi?

Intian viisumi tai e-viisumi on sähköinen asiakirja, jonka voit hakea verkkosivustolta ja saada sähköpostiisi. Se on pakollinen vaatimus kaikille Intian vierailijoille, mukaan lukien Yhdistyneen kuningaskunnan, EU:n ja Israelin kansalaiset.

Voit hakea Intian viisumia verkossa osoitteessa https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html . Voit myös täyttää hakulomakkeen verkossa ja tulostaa sen. Kerää myöhemmin tarvittavat asiakirjat ja lähetä ne asianomaiselle Intian lähetystölle osavaltiossasi.

Hakiessasi sinun on lähetettävä skannattu passikopio ja viimeisin valokuva hakuprosessin aikana. Riippuen siitä, minkä tyyppisen viisumin matkustaja haluaa, saatat joutua toimittamaan lisäasiakirjoja.

Intian sähköinen viisumi on pakollinen matkustajille saapuessaan laivalla tai veneellä satamiin;

 • Cochin
 • Mumbai
 • Chennai
 • Uusi Mangalore
 • Goa

Intia-viisumi on myös pakollinen, kun saavut näiden 28 valitun lentokentän kautta. Varmista, että vahvistat sisääntulopisteesi etukäteen, jotta vältyt epämukavilta tilanteilta.

Kun on aika lähteä Intiasta, käytä mitä tahansa Immigration Check Post -poistumispistettä, joka sisältää voimassa olevat sisääntulokohdat, eli merisatamat ja kansainväliset lentokentät. Muuten voit poistua Intian rajoista Nepalin kautta Raxaulissa, Jogbanissa ja Banbasassa. Voit myös käyttää Gauriphanta, Rani Gunj, Rupaidiha ja Sonouli.

Intian sähköisten viisumien tyypit

Intian hallituksen myöntämiä Intian viisumeita on kolme päätyyppiä. Ne sisältävät;

 1. E-Tourist Visa

E-turistiviisumi on online-matkustuslupa Intiaan matkailusyistä. Voimassa olevalla e-turistiviisumilla matkustaja voi käydä joogaretriiteillä, vierailla nähtävyyksissä ja tavata perhettä ja ystäviä.

 1. E-Business Visa

Intiaan matkustava ulkomaalainen voi hakea sähköistä liiketoimintaa varten viisumia liiketoimintaa varten. Intiassa ollessaan ulkomaalainen voi;

 • Osallistu liiketapaamisiin
 • Aloita yritysyritys
 • Osta tai myy tai vaihda tavaroita ja palveluita
 • Järjestä liikematkoja
 • Suorita henkilöresurssien rekrytointia
 • Osallistu yritysnäyttelyihin tai messuille
 • Osallistu käynnissä olevaan yritysprojektiin
 • Pidä luento kohdassa Global Initiative for Academic Networks (GIAN)
 1. Sähköinen lääketieteellinen viisumi

Intian sähköinen lääketieteellinen viisumi on digitaalinen matkustuslupa, jonka avulla ulkomaalaiset voivat hakeutua sairaanhoitoon.

Sähköinen lääketieteellinen viisumi ei ole saatavilla perheenjäsenille, vaan vain potilaalle. Intian hallitus sallii kuitenkin kahden lääketieteellisen viisumin haltijan verisukulaisen hakea lääkärinhoitajaviisumia.

Intian viisumihakemuksen vaatimukset

Intian viisumin yleiset vaatimukset ovat:

 • Skannattu kopio passistasi, mukaan lukien alaikäiset lapset. Passissa on mainittava, että olet maasta, joka on oikeutettu viisumihakemukseen.
 • Voimassa oleva passi, voimassa vähintään kuusi kuukautta
 • Kaksi tyhjää passisivua
 • Tuore värillinen passikuva
 • Varaa meno-paluulippu tai kauttakulkulippu toiseen kohteeseen
 • Todiste riittävistä varoista elättääksesi sinut Intiassa oleskelusi aikana

Kuinka kauan minun pitäisi odottaa Intian viisumini käsittelyä?

Intian viisumihakemuksen säännöllinen käsittely kestää keskimäärin viikon.

Kiireellisten hakemusten käsittely kestää kuitenkin noin kolme työpäivää.

Kiireelliset hakemukset säästävät useita työpäiviä jonotusta tavallisiin hakemuksiin verrattuna. Tällaiset hakemukset ovat saatavilla vain sähköisiä turisti-, sähköisiä lääketieteellisiä ja sähköisiä yritysviisumeja varten.

Kuinka kauan Intian viisumi kestää?

Vuoden 2019 alusta alkaen myönnetyt e-business- ja e-turistiviisumit ovat voimassa yhden vuoden.

Tämän vuoden aikana molemmat viisumit takaavat sinulle rajoittamattoman määrän vierailuja Intiaan.

Vuoden voimassaoloaika ei kuitenkaan tarkoita, että Intiassa voisi asua yhden vuoden peräkkäin. Koko vuoden voimassaoloaika poikkeaa jokaisen maassa oleskelun enimmäispituudesta.

Intiassa oleskelun pituus riippuu viisumin tyypistä. Lue lisää valitsemasi viisumityypin voimassaoloajasta ja oleskelun enimmäispituudesta.

Intian turistiviisumin voimassaolo

Turisti voi käyttää yhtä viisumia päästäkseen Intiaan rajoittamattomasti vuoden sisällä.

E-turistiviisumi sallii enintään 180 päivän oleskelun, jos sinulla on Iso-Britannian, Kanadan, USA:n tai Japanin passi. Voit esimerkiksi vierailla Intiassa kolmesti, ja jokainen oleskeluaika on 180 päivää. Muiden kansallisuuksien kansalaisille on taattu 90 peräkkäisen päivän oleskeluaika.

Muista käyttää turistiviisumia lomailuun. Jos haluat harjoittaa liiketoimintaa, hae yritysviisumia. Älä sekoita bisnestä ja lomaa.

Yritysviisumilla voit harjoittaa matkailutoimintaa.

Merkintä;

Koronaviruspandemian vuoksi kaikki myönnetyt viisumit ovat voimassa 120 päivää. Voit käyttää lippua vain yhdelle matkalle, joka kestää enintään 30 päivää Intiassa oleskeluun.

Intian yritysviisumin voimassaolo

Intian yritysviisumi on voimassa vuoden, ja siihen voi matkustaa rajattomasti.

Liiketoimintaviisumilla ulkomaalainen voi oleskella 180 peräkkäistä päivää. Mutta kaikki päivät kullekin matkalle yhdellä liikeviisumilla yhteenlaskettuina eivät saa ylittää 180 päivää. FRRO:sta voit hakea viisumin voimassaoloajan pidentämistä.

Intian lääketieteellisen viisumin voimassaolo

Intian sähköinen lääketieteellinen viisumi on voimassa kuusikymmentä päivää Intiaan saapumispäivästä.

Ensimmäinen saapumispäivä ei saa olla erilainen, yli 30 päivää viisumihakemuksen täyttämispäivästä.

Voit matkustaa Intiaan kahdesti kuudenkymmenen päivän aikana. Muista myös, että päivämäärän, jonka aiot lähteä, on oltava kuudenkymmenen päivän sisällä Intiaan saapumisesta.

Voinko muuttaa matkasuunnitelmiani myöhempään ajankohtaan?

Kyllä, on mahdollista muuttaa matkapäiviäsi. Lähtöpäiväsi on kuitenkin viisumin voimassaoloajan sisällä. Matkapäivien muutoksista ei tarvitse ilmoittaa Maahanmuuttajalle.

Saapumispisteesi Intiassa voi myös muuttua, mutta vain hyväksytyissä merisatamissa ja lentokentillä.

Ylimääräisiä vinkkejä

 • Varmista, että matkasuunnitelmasi noudattaa voimassaoloaikoja, jotta matkustat helposti.
 • Jos aiot matkustaa, täytä itseilmoituslomake etukäteen osoitteessa https://www.newdelhiairport.in/ . Anna myös tarkat tiedot matkasi tiedoista viimeisen kahden viikon ajalta. Lataa samaan portaaliin negatiiviset PCR-testitulokset, jotka on tehty kolme päivää ennen lähtöä.
 • Kaikkien saapuvien matkustajien tulee ladata Aarogya Setu -sovellus puhelimeensa. Sovellus tallentaa niiden ihmisten tiedot, joiden kanssa olet tekemisissäsi.
 • Intia asetti pakollisen karanteenin 30.11.2021 alkaen uuden Covid-19-omikronivariantin leviämisen hillitsemiseksi. Saapuessaan korkean riskin maista tulevien matkustajien on suoritettava PCR-testi. Jos tulos on negatiivinen, sinun on eristettävä viikoksi ja testattava uudelleen. Kun tulokset kääntyvät jälleen negatiiviseksi, voit aloittaa asioiden hoitamisen. Jos tuloksesi ovat positiivisia, sinun on asetettava karanteeni hallituksen hyväksymään laitokseen. Tämä sääntö koskee kaikkia matkustajia Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja A-luokan luettelossa olevista Euroopan maista.
 • Intian online-viisumihakemus ei ole Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten käytettävissä. Sen sijaan Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten on käytettävä aiempaa paperiviisumimenettelyä. Hae paperiviisumia Visa Facilitation Services (VFS) Global -palvelusta.