Kambodža avasi uudelleen rajansa kansainvälisille rokotetuille matkustajille

Kambodžan matkailualalla on syytä juhlia, kun hallitus päätti yllättäen lopettaa karanteenin kaikilta rokotetuilta matkustajilta.

Kaakkois-Aasian maa poisti matkustus- ja maahantulokiellot 18 kuukauden jälkeen. Tämä liike on sopusoinnussa naapurimaiden Thaimaan ja Indonesian Balin kanssa.

Pääministeri Hun Sen ilmoitti ääniviestillä Facebook-sivullaan, että valitut ihmiset voivat nyt matkustaa Kambodzan läpi kokonaisuudessaan ilman karanteenia. Siellä on;

  • Kaikki täysin rokotetut turistit
  • Säännölliset matkustajat ja
  • Liikemiehet

Tämä päätös korvasi aiemman suunnitelman avata kuuluisat rannat uudelleen vierailijoille, kuten Koh Rong, Dara Sakor ja Sihanoukville 30. marraskuuta alkaen.

Hän määräsi matkailuministeriön, terveysministeriön ja muut asiaan liittyvät alat noudattamaan näitä toimenpiteitä. Hän lisäsi myös, että päätös maan uudelleen avaamisesta oli nopea.

Saapuessaan ainoa vaatimus on PCR-testi, ja jos se osoittautuu negatiiviseksi, he voivat liikkua minne tahansa. Heidän on tehtävä kaksi negatiivista COVID-19-testiä – yksi vähintään 72 tuntia ennen matkaa ja toinen Kambodžaan saapuessaan.

Rokottamattomien vierailijoiden on asetettava karanteeniin

Saapuessaan Kambodžaan rokottamattomien matkustajien on edelleen oltava 14 päivän karanteenissa. Heidän on myös tarkoitus ottaa PCR-testi ennen kuin he saavat luvan liikkua vapaasti.

Kambodža sanoo, että pääministeri päättää vauhdittaa taloutta

Kambodža on ensimmäinen Aasian maa, joka poistaa rajoitukset ja avasi rajansa kokonaan. Se on helpotus heikentyneelle matkailualalle. Pelkästään viime vuonna tämän alan tulot putosivat rajusti noin 5 miljardista dollarista vuonna 2019 vain 1 miljardiin dollariin vuonna 2020. Pudotus heijasti jyrkkää pudotusta yli 6,6 miljoonasta vierailijasta 1,3 miljoonaan ulkomaalaiseen vuoden kuluttua.

Matkailuala on innokkaasti odottanut täydellistä avaamista, koska Kambodžan rokotusasteet jatkavat nousuaan. All Dreams Cambodia -järjestön mukaan maan rokotuskampanja on uskomaton saavutus.

Toimitusjohtaja Jacques Guichandut oli tyytyväinen tulokseen. Hän jakoi fantastiset uutiset LinkedInissä ja kutsui Kambodžaa “pieneksi maaksi, jolla on suuri sydän”. Ensimmäisenä Kaakkois-Aasian maana, joka avasi rajat ilman rajoituksia, hän kiitti Kambodžan kuninkaallista hallitusta johtajuudesta. Hän vahvisti, että maa on valmis vastaanottamaan kaikki.

Hän vetosi aiemmin rajan avaamiseen todeten, että matkailun osuus taloudesta oli noin 20 prosenttia ennen pandemiaa. Kiinan asukkaat voivat matkustaa vasta vuoden 2022 toisella tai kolmannella neljänneksellä. Siksi on tarpeen kohdistaa kaikki kansainväliset markkinat.

Hän osoitti, että ainoa tapa houkutella kansainvälisiä vierailijoita on poistaa rajoitukset ja rajoitteet koko maan avaamiselta.

Väitteensä tueksi hän havaitsi, kuinka yli sata maata ympäri maailmaa on valmiita ottamaan vastaan täysin rokotettuja vieraita, kuten;

  • Thaimaa
  • Costa Rica ja
  • Kroatia

Ihmisillä on nyt vapaus valita, minne matkustaa ja lomailla. Tämä tarkoittaa, että he matkustavat Kambodžaan vain, jos maa edistää suotuisia olosuhteita.

Kambodžan rokotustila

Tällä hetkellä Kambodža on maailman 11. sijalla rokotetuin Euroopan ulkopuolinen maa. Siellä kaikki aikuiset ovat myös saaneet rokotuksen. Phnom Penh on rokotetuin pääkaupunki, jossa yli 95 % asukkaista saa vähintään yhden annoksen.

Täysin rokotetuille ulkomaalaisille avatun rajan jälkeen yleinen odotus on matkailualan piristymistä. Kambodžalla on niin paljon tarjottavaa yhtenä Aasian tärkeimmistä nähtävyyksistä, mutta pandemia pakotti sulkemisen, joka katkaisi vähitellen kaikki tulot.

Onnistunut avaaminen tuo erinomaisia uutisia, sillä se on ensimmäinen kerta, kun uusi Hyatt Regency Phnom Penh avaa ovensa vieraille tammikuun lanseerauksen jälkeen. Hotellin pääjohtaja Herman Kemp ilmaisi kiitollisuutensa rokotteiden saatavuudesta.

Hän uskoo, että koska 99 prosentilla henkilökunnasta on täysi rokote, he pystyvät parhaiten toteuttamaan tiukat hygieniatoimenpiteet varautuakseen odotettavissa olevaan kansainvälisten vierailijoiden määrän kasvuun.

Häntä lainatakseni: “Jos Kambodža jatkaa nykyisellä rokotusradalla, meistä tulee todennäköisesti ensimmäinen maa Kaakkois-Aasiassa, joka avautuu turisteille”.

“Kun niin tapahtuu, odotan innolla, että voin toivottaa kansainväliset vieraat tervetulleiksi kauniiseen kiinteistöimme ja näyttää heille kaiken, mitä tällä upealla kaupungilla on tarjottavana.”

Uudelleenavaamisen strategia

Kambodžan uudelleenavautumisprosessissa on vaiheita, alkaen Thaimaanlahdella sijaitsevista Koh Kongin saarista ja Sihanoukvillen maakunnista.

Kaikkien matkustajien, jotka suunnittelevat vierailua, on esitettävä todisteet siitä;

  1. Heillä on täysi rokote
  2. Kelvollisen PCR-testin tulokset ja
  3. Vahvistettu etukäteen varattu hotelli tai majoitus.

Viisi päivää oleskelun jälkeen he voivat vapaasti liikkua ja vierailla muissa kohteisiin maan sisällä.

Siem Reapin provinssi seuraa esimerkkiä toisena provinssina ilman karanteenirajoituksia. 5 päivän oleskelun jälkeen matkustajat voivat liikkua vapaasti.

Phare, Kambodžan sirkus , johtaja Said Dara Huot on optimistinen, että Kambodžan pandemian hillitsemisstrategioilla on meille paljon opetettavaa. Hän huomauttaa, että tällä hetkellä maassa on alueen rokotetuin väestö, joka on maailman korkealla.

Ihmisten sopeutuminen uuteen normaaliin ja oppiminen selviytymään COVID-viruksesta auttoi merkittävästi poistamaan pakollisia toimenpiteitä, jotka pakottavat sulkemaan rakennuksia, markkinoita ja yhteisöjä.

Positiivisen testituloksen saaneet voivat eristää, hoitaa ja toipua kotona ilman leimaamista. Täydellinen rajan avaaminen on vapauttavaa, ja järkevät strategiat jäävät ikuisesti tapaustutkimukseksi siitä, kuinka Kambodža ohjasi pandemiaa.

”Odotamme innolla kansainvälisiä vierailijoita avosylin. Phare Circus Artists sai ensiesityksensä Ranskassa täynnä seisovia suosionosoituksia. Toivotamme turistit ja taiteilijat jälleen tervetulleiksi seisomalla suosionosoituksia heidän esityksestään, jonka Kambodžan hallituksen strategiat Covidin torjunnassa ovat mahdollistaneet.

Jätä kommentti