Kenian Visan UKK

Kenia on jo avannut rajansa uudelleen kansainvälisille turisteille ja liikemiehille. Voit vihdoin suunnitella matkasi tutustuaksesi rikkaaseen kulttuuriin, villieläinsafareihin ja rannikon hiekkarantoihin miellyttävällä säällä.

On tärkeää huomata, että 1. tammikuuta 2021 alkaen; viisumia ei ole mahdollista saada saapuessaan. Kaikki viisumihakemukset tulee tehdä ennen saapumista, koska sinun on esitettävä e-Visa saapumispaikalla.

Yleisiä kysymyksiä

Tarvitsenko viisumin lomalleni Keniassa?

Kyllä, kaikki Keniaan saapuvat matkustajat tarvitsevat viisumin. Alle 16-vuotiaiden tarvitsee kuitenkin esittää vain henkilöllisyystodistukset.

Mikä on e-viisumin voimassaoloaika?

Kenian e-Visa on voimassa kolme kuukautta viisumin saamisesta alkaen. Voit oleskella Keniassa vain enintään 90 päivää saapumispäivästäsi, jos vierailet matkailu- tai liiketoiminnassa.

Jos haluat poistua ja palata Keniaan ennen 90 päivää, tarvitset uuden viisumin toisen kerran. Et kuitenkaan voi hakea kaksoisviisumia ollessasi vielä Keniassa, joten sinun on haettava Kenian ulkopuolella, vaikka nykyinen viisumi olisi edelleen voimassa.

Transit e-Visalla voit viipyä jopa 72 tuntia.

Millaisen viisumin tarvitsen päästäkseni Keniaan?

Jos aiot oleskella Keniassa alle 90 päivää, voit hakea e-Visaa verkossa. Saat linkin sähköpostiisi, jota käytit hakemuksessasi. On parasta tulostaa kaksi tai useampia kopiota, koska sinun on esitettävä kopio saapumispisteessä.

Jos aiot viipyä yli 90 päivää, sinun on haettava fyysistä viisumia. Tämä pätee myös, jos et täytä e-Visan vaatimuksia.

Voit hakea fyysistä viisumia Kenian suurlähetystöstä, mutta se on kalliimpaa ja siinä on monimutkaisempi hakumenettely.

Milloin minun pitäisi lähettää hakemukseni Kenian sähköistä viisumia varten?

E-Visa-hakemuksesi saa hyväksynnän kolmen kuukauden kuluttua odotetusta saapumispäivästäsi, vaikka hakemuksesi tekisi aikaisemmin. On kuitenkin suositeltavaa, että lähetät hakemuksesi vähintään kolme päivää ennen saapumispäivää.

Pitääkö lasten myös hakea e-viisumia?

Alle 16-vuotiaiden ei tarvitse hakea e-viisumia. Heidän tulee saapuessaan esittää vain voimassa olevat henkilöllisyystodistukset ja paluulippu.

17 vuotta täyttäneeltä henkilöltä vaaditaan sähköinen viisumi ja voimassa oleva passi. Viisumimaksut ovat samat kuin aikuisilla.

Voinko pidentää e-viisumiani Keniaan?

Kyllä, voit pidentää e-Visa-aikaasi vain kerran, 90 päivästä 180 päivään. Sinun tulee käydä Nairobissa sijaitsevassa maahanmuuttoviraston päämajassa tehdäksesi niin.

Minulla on viisumi, onko jotain muuta, mitä minun pitäisi tehdä?

Vahvistussähköpostissa on linkki viisumiin, jonka lataat ja tulostat. Sinun tarvitsee vain esittää kopio passistasi saapuessasi.

Vaikuttaako koronavirus (Covid-19) matkaani Keniaan?

Ennen matkaa on tärkeää varmistaa, että noudatat kaikkia COVID-19-sääntöjä Keniassa. Kenian hallituksen ohjeista riippuen ne muuttuvat aika ajoin.

Vaikka Kenian hallitus ei vaadi todistetta rokotuksesta, tarvitset COVID-19-testitodistuksen. Covid-19 PCR-testin tulisi olla 96 tuntia tai vähemmän ennen Keniaan lähtöä.

Alle viisivuotiaat lapset on vapautettu tästä testistä.

Kysymyksiä viisumihakemuksesta

Mistä voin hakea Kenian viisumiani?

Jos tulet Isosta-Britanniasta tai mistä tahansa muusta Euroopan maasta, lähetät viisumihakemuksesi vain verkossa .

Ovatko ryhmähakemukset sallittuja?

Ryhmähakemuksen jättäminen ei ole pakollista, mutta se säästää sinut liialliselta toistolta, koska tiedot ovat samankaltaisia. Jokainen maksaa viisumimaksun erikseen.

Mitä tietoja tarvitsen sovellukseen?

Kun olet antanut perustiedot viisumihakemuslomakkeessa, sinun on ladattava passin kokoinen valokuva ja passikartoitus.

Tarvitsemasi lisätiedot sisältävät:

  • Varausvahvistus lomakeskuksesta, hotellista tai majoitusliikkeestä tai kutsukirje Kenian asukkaalta tai yritykseltä, jossa vierailet tarvittaessa
  • Tiedot paluu- tai jatkolennostasi kauttakulkuviisumia varten
  • Jos yövyt perheen tai ystävien kanssa, ota valokuva tai skannattu isäntähenkilöllisyystodistus tai passi

Mitä Kenian viisumihakemus maksaa?

Keniaan yksi viisumi maksaa 130 euroa ilman ylimääräisiä transaktiokuluja. Tämä hinta sisältää konsulikulut, hakemuskulut ja ALV:n.

Mitkä ovat Visani maksutavat?

Voit suorittaa verkkomaksun MasterCard-, Visa- tai American Express -kortilla.

Miten ja milloin minun pitäisi saada viisumi Keniaan?

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat vahvistussähköpostin. Sinun pitäisi saada viisumi noin kahdeksassa päivässä, mutta se voi kestää kauemmin, koska tarkistusprosessi on manuaalinen.

Hyväksymisen jälkeen saat tekstiviesti-ilmoituksen ja sähköpostin, jossa on linkki viisumin lataussivulle.

Pitääkö minun vierailla suurlähetystössä tai konsulaatissa missä tahansa paikassa?

Ei, teet sen vain, jos aiot oleskella Keniassa yli 90 päivää tai jos online-hakemuksesi ei onnistu.

Pitääkö minun saada hotelli- tai lentovahvistus ennen viisumin hakemista?

Kyllä, sinun on esitettävä varausvahvistus mistä tahansa majoitusliikkeestä tai majoittajan osoitteesta, jos yövyt ystävien tai perheen kanssa. Tarvitset viisumia hakiessasi myös paluu- tai jatkolennon tiedot.

En ole varma tarkasta saapumispäivästäni Keniaan; Onko se ongelma?

Jos saapumispäiväsi poikkeaa hakulomakkeessa ilmoittamastasi päivämäärästä, on hyvä, jos se on 30-60 päivää odotetusta saapumispäivästä.

Voit saapua enintään 30 päivää ennen täyttämääsi päivämäärää tai 60 päivää sen jälkeen.

Kysymyksiä viisumiin liittyen

Voinko käyttää viisumiani liiketoimintaan tai työskentelyyn Keniassa?

Ei, tarvitset erityisen työluvan suurlähetystöstä työskennelläksesi Keniassa. Jos matkustat työmatkalla, sinun on ilmoitettava siitä hakulomakkeessa. Jos työnantajasi on Kenian ulkopuolella, voit harjoittaa liiketoimintaa Keniassa vain yritysviisumilla.

Kuinka esitän valokuvani tai passin skannauksen?

Kun maksu on suoritettu, lataussivu avautuu. Voit ladata passikokoisen valokuvan ja skannauksen missä tahansa tiedostomuodossa.

Pitäisikö minun hakea uutta viisumia, jos saan uuden passin hakemukseni jättämisen jälkeen?

Kyllä, viisumi linkittää tarkasti passiisi ja hakemuksessa käyttämääsi passin numeroon. Jos saat uuden luvan, varmista, että haet uutta viisumia.

Sovelluksen muuttaminen tai peruuttaminen

Tein joitain virheitä täyttäessäni hakulomaketta; Mitä teen?

Kun lähetys on onnistunut, on mahdotonta muokata tai muuttaa mitään tietoja. Mahdolliset virheet voivat johtaa viisumin mitätöinnin hylkäämiseen, mutta tällöin voit hakea uutta viisumia.

Jos huomaat virheitä viisumin hankkimisen jälkeen, on parasta hakea uusi, vaikka se näyttäisi olevan voimassa. Kenian viranomaiset voivat evätä pääsyn maahan, jos tiedot ovat virheellisiä.

Voinko muuttaa tai peruuttaa hakemukseni?

Kun hakemuksesi käsitellään, sitä ei voi peruuttaa. Käsittely tapahtuu noin viidessä minuutissa maksun vahvistamisen jälkeen.