Sri Lanka avaa rajansa uudelleen kansainvälisille vierailijoille

Turistimatkoille ei koskaan ole erityistä aikaa suunnitella; mikä tahansa päivä tai kuukausi on täydellinen!

Saatat työskennellä paineen alaisena; haluat päästä eroon hulluista määräajoista. Tai voit toivoa laatuaikaa rentoutumalla riippumatossa ja päästämällä irti kaikista ahdistuksista. Oli syy mikä tahansa, Sri Lanka on perimmäinen kohde.

Onneksi on nyt virallista, että saarimaa on palannut kansainvälisen matkailun kartalle. Sri Lankan kansainväliset lentokentät ja rajat ovat myös avoinna. Avaaminen tapahtuu sen jälkeen, kun hallitus poisti matkustuskiellot ja lukituksen.

Sri Lanka tarjoaa monia ainutlaatuisia matkailukohteita vierailla. Voit esimerkiksi kävellä hiekkarannoilla tai tarkastella mosaiikkimaisemaa ja villieläimiä.

Vaikka suunnittelet matkaa, on viisasta muistaa, että pandemia ei ole kaukana ohi. Terveytesi on etusijalla; sinun täytyy suojella itseäsi. Joten nyt kysymys kuuluu, oletko karanteenissa vai et?

Monet maat ovat ottaneet käyttöön toimenpiteitä kansainvälisten saapumisten käsittelemiseksi. Saarivaltiolla on myös “biokupla” tapana estää viruksen leviämistä.

Mikä on biokupla?

Biokupla on järjestely, joka rajoittaa vuorovaikutuksen vain Covid-19-vapaisiin henkilöihin.

Usein se on järjestely suurille ihmisryhmille, jotka saapuvat tiettyyn paikkaan. Biokupla voi tarkoittaa liikkumisrajoituksia, joskus B&B:n sisällä.

Useimmissa tapauksissa voi olla säännöllisiä Covid-19-testejä sen varmistamiseksi, että kupla pysyy Covid-19-vapaana.

Kuinka Sri Lankan biokupla toimii?

Sri Lankan biokupla mahdollistaa matkustajien liikkumisen osavaltion sisällä. Sinun on kuitenkin noudatettava turvaohjeita. Turistin maassaoloaikaa ei ole rajoitettu.

Auttaisi, jos noudattaisit biokuplan sääntöjä ensimmäisen neljäntoista päivän ajan. Kahden viikon kuluttua turistit voivat vapaasti olla vuorovaikutuksessa paikallisten yhteisöjen kanssa.

Jälleen, jos tarvitset “parempaa” hotellia, siirry Sri Lankan matkailuministeriön kirjasen mukaan. Tämä tarkoittaa, että lyhyellä matkalla oleva turisti saa majoittua hotellissa vain koko matkan ajan. Mutta pidempään vierailevat turistit muuttavat halutessaan valitsemiinsa hotelleihin.

“Bio Bubblen” säännöt

Sri Lanka on yksi harvoista Aasian valtioista, jotka sallivat saapumisen ilman tiukkoja karanteenitoimenpiteitä.

Mutta turisteilla ei pohjimmiltaan ole vapautta mennä minne tahansa. Sri Lankan biokuplakonsepti sallii turistien matkustaa ympäri saarta niin kauan kuin he:

  • Yövy yhdessä Sri Lankan matkailuministeriön hyväksymästä 52 hotellista. Näillä hotelleilla on tason 1 “Turvallinen ja turvallinen” luokitus.
  • Vieraile viranomaisten “turvallisiksi” hyväksymillä sivustoilla sertifioidun oppaan saattajana. Esimerkiksi kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha tarvitsee turisteja saapumaan sisään ryhmänä tai oppaan mukana.
  • Käytä kullekin turistiryhmälle itsenäistä matkanjärjestäjän järjestämää kuljetusvälinettä.
  • Vältä vuorovaikutusta paikallisten ja muiden turistiryhmien kanssa

Tärkeä huomautus matkustettaessa Sri Lankaan ja Sri Lankasta

Rokotus

Matkustajat, jotka ovat saaneet täyden Covid-19-pistoksen, eivät mene karanteeniin saapuessaan tai tee päivän 01 PCR-testiä. Muiden, joilla ei ole rokotusta, on tehtävä päivä 01 PCR-testi ja karanteeni sertifioidussa hotellissa.

Kaikkien saapuvien matkailijoiden on noudatettava Covid-19 ennaltaehkäiseviä toimintaohjeita.

12–18-vuotiaat lapset, jotka lähtevät Sri Lankaan kahden viikon kuluttua ensimmäisestä Pfizer-pistoksesta, katsotaan täysin lyötyiksi.

COVID-19-testaus lapsille

Saapuvilla vähintään 12-vuotiailla matkustajilla on oltava negatiivinen Covid-19 PCR -testitulos. Koe tulee testata 72 tuntia ennen lentoonlähtöä ja raportti kirjoitettava englanniksi.

PCR-testi ei ole pakollinen kaikille. Matkustajat, jotka ovat saaneet virustartunnan viimeisen kolmen kuukauden aikana, voivat saapua paikalle COVID-vapaalla Rapid Antigen -testituloksella. Testin tekeminen 48 tuntia ennen lähtöä auttaisi.

Lisäksi heillä tulee olla diagnoosikortti, joka todistaa infektiohistorian. Positiiviset PCR- tai Rapid Antigen Test -raportit hyväksytään (englanniksi).

Transit

Matkustajalla on 16 tuntia aikaa kulkea Sri Lankan läpi. Sinulla on oltava edelleen vahvistettu jatkolento Bandaranaiken kansainvälisellä lentoasemalla.

Terveysjulistus

Sri Lankan mille tahansa lentokentälle saapuvien matkustajien on täytettävä online-terveysilmoituslomake henkilökohtaisesti. Ennen lennolle tuloa heidän on ladattava vaaditut asiakirjat, kuten rokotustiedot. Heillä tulee olla QR-koodi pehmeänä tai paperiversiona saapuessaan.

Voit lähettää online-terveysilmoituslomakkeen osoitteessa https://airport.lk/health_declaration/index .

Saat lisää Sri Lankan terveysministeriön ohjeita napsauttamalla tätä .

Ylimääräisiä vinkkejä

  • Kaikkien matkustajien on hankittava online- viisumi, koska se on yksi tärkeimmistä tarvitsemistasi asiakirjoista. Lataa myös Visit Sri Lanka -sovellus digitaalilaitteeseen, jota käytetään kontaktien jäljittämiseen. Sovellus tallentaa myös testitulokset ja majoitusvarauksesi.
  • Sri Lankassa on lievempiä Covid-19-säännöksiä, toisin kuin Hongkongin kaltaisissa maissa. Biokuplasuunnitelmassa voit käyttää tiloja, kuten kuntosaleja, uima-altaita ja salonkeja.
  • Oleskeluajasta riippuen saatat käydä säännöllisesti Covid-19-testauksessa; vähintään kahdesti.
  • Muista, että sinun on maksettava 12 dollaria sairausvakuutuksesta. Tarvitset myös ylimääräisen 40 dollaria jokaisesta tekemästäsi Covid-19-testistä.
  • Maskien käyttö ja sosiaalisen etäisyyden noudattaminen ovat pakollisia kaikille. Näiden pöytäkirjojen rikkomisesta voi seurata 10 000 LKR:n sakko tai kuuden kuukauden vankeustuomio.

Jätä kommentti