Sri Lanka viisumi

Sri Lanka on monipuolinen kohde matkailijoille ympäri maailmaa. Ympäri vuoden erinomainen sää, muinaiset temppelit ja kirkot, maustemarkkinat, rannat ja retkeilyreitit takaavat, että vierailullasi tähän uskomattomaan kohteeseen on aina paljon tekemistä. Tässä on olennaisia asioita, jotka sinun on tiedettävä Sri Lanka viisumista matkasi suunnittelua varten.

Yhteenveto

Vaatimustyyppi

Pakollinen kaikille matkustajille

Matkan tarkoitus

Matkailu, liike-elämä, kauttakulku

Pätevä

6 kuukautta myöntämisen jälkeen; 30 päivää saapumisen jälkeen Pidennys: 90 päivää ensimmäisen saapumisen jälkeen.

Sisääntulo/poistuminen

Turistiviisumi: kaksinkertainen

Business viisumi: useita

Kauttakulkuviisumi: yksittäinen

Käsittelyaika

Vakiokäsittely: Jopa 3 työpäivää

Kiireellinen käsittely: jopa 23 minuuttia

Kustannus

Turistiviisumi: 99 USD

Yritysviisumi: 99 USD

Kauttakulkuviisumi: ilmainen, jos matka on todistettava

Sovellusmenetelmä

Ensimmäinen hakemus: vain verkossa

Laajennushakemus: Sri Lanka maahanmuuttovirasto Colombossa tai hallituksen valtuuttama edustaja

Maksutapa

Visa, Mastercard, American Express, PayPal

 

 

Mikä on Sri Lanka viisumi?

Sri Lankan sähköinen matkustuslupa (ETA) on uusi online-järjestelmä, jolla voidaan vastaanottaa lupa Sri Lankassa. ETA:n hakemiseen ei tarvita passeja, asiakirjoja tai valokuvia. Se on hyväksymisilmoitus, jonka esität laskeutuessasi Sri Lanka maahanmuuttoviranomaisten suorittamaa maahantuloselvitystä varten.

Sri Lanka viisumityypit

Short Visit -viisumi on yleisin Sri Lankan ETA-tyyppi. Se sopii matkailuun, vapaa-aikaan ja rentoutumiseen, ystävien tai sukulaisten tapaamiseen, sairaanhoitoon ja urheilutapahtumiin osallistumiseen. Business Visa on myös melko yleinen vierailijoille, jotka osallistuvat kokouksiin, työpajoihin, symposiumeihin, konferensseihin tai viettävät kuukauden koulutusohjelmassa Sri Lankassa tai osallistuvat taiteeseen, musiikkiin, tanssiin tai uskonnollisiin tapahtumiin. Lopuksi matkustajat, joiden on mentävä Sri Lankan kautta mihin tahansa muuhun kohteeseen, saavat kauttakulkuviisumin.

Sri Lanka viisumi vaatimukset

Nämä ovat perusvaatimukset Sri Lanka ETA:n hakemiselle:

 • Passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään 6 kuukautta
 • Voimassa oleva pankki- tai luottokortti hakemusmaksun maksamista varten
 • Säännöllisesti käytetty sähköpostiosoite rekisteröitymiseen
 • Vahvistettu 14 päivän hotellivaraus
 • 2 valmiiksi ostettua PCR-testiä saapuessasi
 • Pakollinen Covid-19-vakuutus

Saapuessasi sinun on esitettävä seuraavat asiakirjat maahanmuuttoviranomaisille hyväksyttäväksi:

 • Passi
 • Painettu kopio saapumisaikataulusta
 • Todiste riittävistä varoista oleskelusi rahoittamiseen
 • Todiste jatkomatkasta, kuten paluu- tai lähtölippu, jos kuljet Sri Lankan kautta

Kuka tarvitsee Sri Lanka viisumi?

Kaikki Sri Lankassa vierailevat aikuiset tarvitsevat viisumin ja yli 16-vuotiaat lapset, joilla on passi. Alle 16-vuotiaat lapset, jotka matkustavat vanhempiensa tai huoltajiensa passilla, voivat matkustaa vanhempiensa myöntämällä ETA-viisumilla.

Kuinka kauan Sri Lanka viisumi kestää?

Jokainen saapumisaika on voimassa 6 kuukautta hakemuksen jälkeen ja enintään 30 päivää käyntiä kohden, ja sitä voidaan jatkaa jopa 90 päivällä ensimmäisestä Sri Lankaan saapumisesta. Turistien saapumisaika sallii kuitenkin maahantulon ja sieltä poistumisen kahdesti, kun taas yrityksen saapumisaika sallii useiden maahantulon ja sieltä poistumisen. Toisaalta kauttakulku-ETA sallii vain yhden poistumisen, eikä välilasku Sri Lankassa voi ylittää 48 tuntia.

Kuinka kauan Sri Lanka viisumi saaminen kestää?

Sri Lanka viisumin hakeminen verkossa kestää noin 15–20 minuuttia. Kirjoita koko nimesi sellaisena kuin se näkyy passissasi, passin numero, syntymäaikasi ja -maasi, kansalaisuutesi, sukupuoli, asuinpaikka, passin myöntämis- ja voimassaolopäivä sekä vierailusi tarkoitus. Ota mukaan kaikki passillasi matkustavat alaikäiset tai lähetä erillinen hakemus yli 16-vuotiaista lapsista passin mukana.

Kun lomake on täytetty ja olet suorittanut maksun, hallitukselta kestää jopa 3 päivää arvioida Sri Lankan ETA-hakemuksesi. Jos hyväksytään, saat vahvistussähköpostin, joka sisältää saapumisajan, joka tulee tulostaa ja säilyttää yhdessä muiden matkustusasiakirjojen kanssa. Nopeimman käänteen saamiseksi hae Sri Lankan viisumia vähintään 20 arkipäivää ennen saapumispäivää, koska käsittely saattaa olla hitaampaa matkailusesonkien aikana.

Kuinka paljon Sri Lanka viisumi maksaa?

Turisti- tai lyhytkäyntiviisumi maksaa 99 USD per hakemus. Voit maksaa Sri Lankan viisumimaksut Visalla, Mastercardilla, American Expressillä tai PayPalilla. Varmista kuitenkin, että korttisi voivat suorittaa kansainvälisiä verkkomaksuja ensin, jotta vältytään mahdollisilta vaivoilta. Jos tarvitset kauttakulkuviisumin, siitä ei peritä maksua, mutta sinun on esitettävä todisteet kauttakulkustasi, kuten paluu- tai lähtölippu. Myöskään vanhempiensa tai huoltajiensa passilla matkustavien alle 16-vuotiaiden viisumihakemuksista ei peritä maksua.

Lisävinkkejä

 • Viisumit saapumisen yhteydessä ovat edelleen jäädytettyinä. Aiemmin matkustajat saattoivat saada Sri Lankan viisumin saapuessaan, mutta se oli saatavilla vain Bandaranaiken kansainvälisellä lentokentällä Colombossa. Se merkitsi usein monen tunnin odottamista käsittelyä varten, ja pitkän lennon jälkeen Sri Lankaan se voi olla erittäin hankalaa. Tämän seurauksena vain online-ETA-hakemukset hyväksytään nykyään.
 • Tarvitset hotellivarauksen ennen Sri Lankan ETA-viisumin hakemista, mutta lentovaraus ei ole pakollinen hakemiseen.
 • Transit-matkustajille jatkolentosi tulisi mieluiten olla 10 tunnin sisällä saapumisesta Sri Lankaan. Vahvista kulkuaikasi lentoyhtiöltäsi ennen kuin varaat lennon.
 • Jos lähdet Sri Lankasta ennen kuin 30 päivän aikaraja on umpeutunut ja haluat palata samalla viisumilla, viranomainen myöntää sinulle edellisen vierailusi jäljellä olevat päivät. Tämä voi antaa sinulle mahdollisuuden viipyä hieman pidempään seuraavalla Sri Lankan vierailullasi.
 • Oletetaan, että haluat matkustaa Sri Lankaan työhön, koulutukseen, journalismiin liittyvään työhön, kansalaisjärjestötyöhön tai poliittisiin kokouksiin tai konferensseihin. Siinä tapauksessa sinun on haettava perinteistä viisumia Sri Lankan suurlähetystön kautta.
 • Jos online-ETA-hakemuksesi jostain syystä epäonnistuu, saat lähetteen Sri Lankan suurlähetystöön tai ulkomaanedustustoon valittaaksesi tai hakeaksesi uudelleen. ETA-hakemusmaksuasi ei kuitenkaan palauteta eikä siirretä, joten sinun on maksettava uudelleen perinteisestä suurlähetystöviisumista.
 • Kiinnitä huomiota verkkohakemuslomakkeeseen ja täytä tietosi oikein. Jos lähetät Sri Lankan ETA-hakemuksesi ja löydät virheitä, sinun on haettava uudelleen ja maksettava palvelumaksu uudelleen.
 • Covid-19-säännösten vuoksi Sri Lankaan vierailijoiden on suoritettava PCR-testi ennen matkaa ja pakollinen karanteeni saapuessaan. Voit valita karanteeniin 188 hyväksytyn “Safe & Secure” -hotellin ja majatalon luettelosta, joka on saatavana muiden matkaprotokollien ohella Sri Lankan virallisella matkasivustolla täällä .
 • Sri Lankassa ei ole keltakuumeriskiä, mutta matkustajat tarvitsevat todistuksen matkustaakseen Sri Lankaan. Jos sinulla kuitenkin on sellainen, tehosterokotus ei ole tarpeen ennen matkaa Sri Lankaan, sillä keltakuumetodistukset ovat nyt voimassa elinikäisenä.

 

Hae Sri Lankan viisumia jo tänään

Matkasi Sri Lanka paratiisisaarelle on vain muutaman napsautuksen päässä. Napsauta tätä saadaksesi nopean ja helpon Sri Lankan viisumihakemuksen tänään.