Sri Lankan viisumivaatimukset

Vierailu missä tahansa muualla kuin omassa maassa voi olla hankalaa. Olipa kyse maahan saapumiseen tarvittavista asiakirjoista tai siitä, mitä saa tuoda mukanasi, on aina hyvä idea tehdä tutkimusta.

Mistä saada Sri Lankan viisumi?

Sri Lankan viisumin voi saada useista paikoista.

Voit hakea maahanmuutto- ja maahanmuuttoministeriön pääkonttoriin pääkaupungissa Colombossa, mutta se on vain vaihtoehto, jos olet jo maassa. Voit myös hakea Sri Lankan ulkomaanlähetystöihin. Tai voit hakea saapuessasi – vaikka tämä voi olla riskialtis vaihtoehto!

Useimmat ihmiset, jotka haluavat saada Sri Lankan viisumin, tekevät sen käyttämällä online-ETA-prosessia.

Kuka voi hakea Sri Lankan viisumia?

Useimpien Euroopan maiden ja Ison-Britannian kansalaiset voivat hakea Sri Lankan viisumia ilman ongelmia. Muiden maiden asukkaiden tulee tarkistaa tukikelpoisten maiden luettelo hallituksen verkkosivustolta.

Muita vaatimuksia Sri Lankan viisumin hakemiselle ETA-järjestelmän avulla ovat:

  • Aiot vierailla Sri Lankassa lyhytaikaista, jopa 30 päivän oleskelua varten. Tätä voidaan pyynnöstä pidentää 90 päivään.
  • Et ole toimittaja tai diplomaatti.
  • Et työskentele kansalaisjärjestössä tai kansalaisjärjestössä.
  • Et ole mukana lähetystoiminnassa tai ammattimaisessa mediatuotannossa.
  • Vierailet työasioissa tai turistina.
  • Sinulla on oltava voimassa oleva passi, ja sen voimassaoloajan päättymiseen on oltava vähintään kuusi kuukautta.
  • Jos matkustat alaikäisten lasten kanssa, eivätkä molemmat vanhemmat ole heidän kanssaan, tarvitset kirjallisen luvan toiselta vanhemmalta tai vanhemmilta.

Kun haet lyhytaikaista viisumia, sinulla ei tarvitse olla majoitusta tai varata lentoa. Sinulta kuitenkin kysytään joitain näistä tiedoista saapuessasi.

Mitä voit tehdä ollessasi Sri Lankassa lyhytaikaisen viisumin saamisen aikana?

Kun olet saanut Sri Lankan lyhytaikaisen viisumin, on tärkeää muistaa, että on tiettyjä asioita, joita et voi tehdä maassa ollessasi siellä.

Et voi työskennellä millekään srilankalaiselle yritykselle tai yksityishenkilölle – vaikka voit pitää liiketapaamisia paikallisten henkilöiden ja yritysten kanssa. Et myöskään saa osallistua poliittiseen toimintaan, journalistisiin tutkimuksiin tai työhön.

Todistus keinoista

Kuten useimmat maat, Sri Lanka vaatii sinua todistamaan, että sinulla on taloudelliset resurssit elättääksesi itsesi maassa ollessasi. Koska vähimmäisvaatimus on 15 dollaria päivässä, useimmilla länsimaista tulevilla matkustajilla ei kuitenkaan ole ongelmia tämän kynnyksen saavuttamisessa!

Todiste paluulennosta

Toinen tärkeä vaatimus matkustaessasi Sri Lankaan lyhytaikaista oleskelua varten on, että sinun on todistettava, että aiot lähteä oleskelusi lopussa. Sri Lankan viranomaiset pyytävät näkemään paluulentolippusi, kun saavut maahan, joten varmista, että se on varattu ja sinulla on se valmiina!