Tansanian viisumi

Tansania on ihanteellinen kohde safarin ystäville, ja se sijaitsee Afrikan itäosassa. Useimmat ihmiset vierailevat maassa kauniin maiseman, rantojen, kansallispuistojen ja luonnonnähtävyyksien vuoksi. Ennen vierailua tarvitset kuitenkin Tansanian viisumin.

Jatka lukemista tietääksesi kuinka hakea Tansanian viisumia

Yhteenveto

Vaatimuksen tyyppi Pakollinen Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisille
Matkan tarkoitus Matkailu (loma) tai perhevierailut
Voimassaolo Enintään 30 päivää
Kohde Manner-Tansania ja/Sanzibar
Kulkueen aika Normaali – keskimäärin 4 viikkoa

Kiireellinen – keskimäärin 2 viikkoa

Kustannus £79,95 per henkilö verkossa.
Käyttötapa Täysin verkossa
Maksutapa Maksa MasterCardilla, American Expressillä tai PayPalilla ilman transaktiokuluja.

Tietoja Tansanian viisumista

Tansania e-Visa on asiakirja, joka on saatavana sähköisesti PDF-muodossa. Hakuprosessi on yksinkertainen ja edullinen.

Jos sinulla on Irlannin tai Ison-Britannian kansalainen, tarvitset viisumin Tansanian passintarkastuksen läpäisemiseen saapuessasi. Lapset tarvitsevat myös viisumin. Turistien ei kuitenkaan tarvitse viedä passiaan fyysisesti suurlähetystöön, koska e-viisumi välittää digitaalisesti. Hae sen sijaan verkossa täyttämällä hakulomake, johon täytät;

1) Yhteystiedot

2) Matkasuunnitelmat

3) Passin tiedot

Tansanian sähköinen viisumi on voimassa vain saapuessasi seuraavien kohteiden kautta:

 • Julius Nyereren kansainvälinen lentokenttä
 • Kilimanjaron kansainvälinen lentokenttä
 • Mwanzan kansainvälinen lentokenttä
 • Abeid Amani Karumen kansainvälinen lentoasema
 • Namangan rajanylityspaikka Keniassa
 • Tunduman rajanylityspaikka Sambiassa

Saavuttuasi mihin tahansa yllä olevista paikoista voit matkustaa vapaasti Manner-Tansaniasta Sansibarin saarelle ja takaisin veneellä tai lentäen.

Tansanian viisumityypit

 1. Tavallinen/turisti

Mikä tahansa Tansanian edustusto ulkomailla voi myöntää viisumin. Jos sinulla on tavallinen Visa, voit hankkia vierailijapassin mistä tahansa sisääntulopaikasta tietyksi ajaksi.

Tavallinen viisumi luokitellaan kahteen tyyppiin;

 1. Kertatuloviisumi – Voimassa kolme peräkkäistä kuukautta myöntämispäivästä alkaen ja enintään 90 päivän oleskeluaika.
 2. Moninkertainen matkustusviisumi – Se antaa useita maahantulon maahan. Voimassa joko kaksitoista tai kuusi kuukautta myöntämispäivästä lukien. Sen enimmäiskesto on 120 päivää edellyttäen, että yksi käynti ei ylitä yhdeksääkymmentä päivää.
 1. Ilmainen Visa

Gratis Visa sallii yhden tai useamman maahantulon diplomaattipalveluiden tai tunnustetun kansainvälisen järjestön virallisen passin tai matkustusasiakirjan haltijalle virallisten tehtävien ja huollettavien osalta.

Se myönnetään myös tavalliselle passin haltijalle Zanzibarin maahanmuuttokomissaarin ohjeiden mukaisesti.

 1. Kauttakulkuviisumi

Tansanian hallitus voi myöntää ulkomaalaisille kauttakulun toiseen kohteeseen Tansaniasta enintään seitsemäksi päiväksi.

 1. Business Visa

Business Visa on tarkoitettu ulkomaalaisille, jotka haluavat matkustaa Tansaniaan tilapäisesti enintään kolmeksi kuukaudeksi. Näitä toimia ovat mm.

 • Lyhyen koulutuksen tai kurssien järjestäminen
 • Erityinen toimeksianto, esim. koneiden ja laitteiden asennus tai huolto
 • Ammattitehtävät, kuten auditoinnit tai konsultointi
 • Tehdä laillista liiketoimintaa Tansanian lakien mukaisesti.

Tansanian viisumin vaatimukset

Yleensä Tansanian viisumihakemuksen perusvaatimukset ovat:

 • Skannattu passi, joka on voimassa kuusi kuukautta
 • Ainakin tyhjä sivu passissa Tansanian Visa-leimaa varten
 • Menolippu Keniasta
 • Majoituksen varaus
 • 2 Äskettäin otettu identtinen, kaksi kertaa kaksi värillinen passi.

Saatat kuitenkin tarvita maahantuloviisumin tai jatkolipun lomakkeen paluulipusta tai lipusta toiseen kohteeseen.

Business Visaa varten tarvitset sinua Yhdistyneessä kuningaskunnassa sponsoroivan yrityksen kirjeen, jossa on yrityksen kirjelomake, jossa hakija esitellään. Yrityksen tulee ilmoittaa selkeästi vierailun tarkoitus on ilmoitettava selvästi. Kaikissa kirjeissä on oltava Yhdistyneen kuningaskunnan postiosoite.

Kuinka kauan Tansanian viisumi kestää?

Tansania e-Visa brittiläisille hakijoille on kertatulolupa, jonka sallittu enimmäiskesto on kolmekymmentä päivää. Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset voivat käyttää e-Visaa lyhytaikaisiin matkailu- ja vapaa-ajan vierailuihin. Viisumi on voimassa yhdeksänkymmentä päivää myöntämispäivästä.

Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset, jotka haluavat pidentää oleskeluaan Tansaniassa, ovat erittäin tervetulleita pyytämään viisumin pidentämistä. Heidän tulee varata tapaaminen Dar es Salaamin maahanmuuttovirastoon ennen viisumin voimassaolon päättymistä ja täyttää viisumin jatkolomake. Vierailijoilla on kaksi pidennystä kolmen kuukauden välein.

Kuinka kauan Tansanian viisumin saaminen kestää?

Tansanian maahanmuuttopalvelulla ei ole takuita viisumin toimitusajasta. Keskimääräinen viisumin hyväksymisaika on neljä viikkoa. On kuitenkin mahdollista lähettää kiireellinen hakemus, jonka keskimääräinen toimitusaika on kaksi viikkoa.

Jopa kiireellisissä hakemuksissa toimitusaikaa ei silti taata. Jotkut Visa-toimistot lupaavat alle kahden viikon toimitusajan, mutta jokainen viisumitoimisto on riippuvainen Tansanian hallinnasta.

Mitä taloudellisia kustannuksia minun pitäisi ottaa huomioon?

Visa maksaa £79,95 per henkilö, kokonaishinta, joka sisältää kaikki konsulikulut, palvelukulut ja verot. Lisäksi sinulta peritään lisämaksu, jos tarvitset kiireellisen toimituksen, joka maksaa 17,50 puntaa viisumia kohti. Voit kuitenkin suorittaa maksuja helposti, turvallisesti ja nopeasti Visan, MasterCardin, American Expressin tai PayPalin kautta ilman transaktiokuluja.

Ylimääräisiä vinkkejä

 • Ennen kuin haet Tansanian viisumia, sinun on varattava lennot ja majoitus. Saatat tarvita myös henkilöllisyystodistuksia, matkareittejä, työlupia, yrityslupia ja kutsukirjeitä. Kerää nämä asiakirjat JPG- tai PDF-muodossa helppoa latausta ja esittelyä varten.
 • Turvallisuussyistä pankkikortin käyttö ei toimi Euroopan ulkopuolella. Jos haluat nostaa rahaa tai maksaa debit-kortilla Tansaniassa, ota yhteyttä pankkiisi ja aktivoi kortti käytettäväksi Euroopan ulkopuolella. Voit aktivoida tämän toiminnon henkilökohtaisesti pankin mobiilisovelluksella. Jotkut paikat Tansaniassa eivät hyväksy luottokortteja; siksi varmista, että sinulla on molemmat maksutyypit.
 • Jos sairastut tai olet lomalla, on kätevää pitää apteekki mukana, mm. kertakäyttökäsineet, desinfiointiaine, steriilit sideharsosidokset, sakset ja voide. Myös hyönteiskarkotteita ja hyönteisten puremissuojaimia on hyvä kantaa mukana.
 • Mahdollisilla vierailijoilla, jotka eivät ole matkustaneet Tansaniaan ja joilla on COVID-19-viisumin myöntämisilmoitus, on kolmen kuukauden viisumipidennys maassa oleskelua varten.
 • Vierailijat, joiden viisumi on vanhentunut tai vanhenemassa ja jotka eivät voi poistua maasta, voivat saada ilmaisen yhden kuukauden jatkoajan. Heidän tulee käydä maahanmuuttovirastossa saadakseen jatkoajan. Jos COVID-19-pandemia jatkuu ja yhden kuukauden jatkoaika umpeutuu, heidän tulee palata Dar es Salaamin Kurasinin maahanmuuttotoimistoon saadakseen lisäohjeita.
 • Kaikille Tansaniaan saapuville matkustajille tehdään tehostettu COVID-19-seulonta, mukaan lukien pakollinen pikatesti. Pikatestauksen hinta on 17,75 puntaa matkustajaa kohti, joka on maksettava käteisellä saavuttaessa.
 • Tansania edellyttää, että kaikki vierailijat tuovat saapuessaan negatiivisen COVID-19 PCR -testitodistuksen. Lisäksi vierailijoiden on suoritettava testi 72 tunnin sisällä ennen saapumistaan Tansaniaan.
 • Lopuksi kaikkien Tansaniaan matkustavien matkustajien on täytettävä verkossa oleva Traveller’s Surveillance Form -lomake . Tämän pitäisi tapahtua 24 tuntia ennen saapumista.

Hanki viisumi jo tänään

Suunnitteletko matkaa Tansaniaan? Voit hakea Tansania-viisumia tällä online-hakemuslomakkeella myös matkatovereillesi. Lisätietoja viisumeista on Tansanian maahanmuuttosivustolla .