Venäjän viisumi

Venäjä leviää kahdelle mantereelle (Aasia ja Eurooppa) ja rajoittuu kymmenen maan yli. Tämä strateginen sijainti tekee siitä maan, jolla on runsaasti perinteitä ja historiaa. Venäjällä asuu yli 100 etnistä ryhmää, ja tuloksena ovat erilaiset tavat, perinteet, kiehtova kulttuuri, arkkitehtuuri ja taide. Sipulikupolit ja omaleimaiset julkisivut tekevät myös venäläisestä arkkitehtuurista näkyvää.

Haluatko matkustaa Venäjälle? Lue, kuinka voit hakea Venäjän viisumia.

Tietoja Venäjän Visasta

Venäjän viisumi on matkustusasiakirja, jolla voi matkustaa Venäjän eri alueille rajoitetulla saapumisajalla. Voit hakea postitse, mikä vie paljon aikaa ja resursseja, tai hakea sähköistä viisumia verkossa.

Kaikki ulkomaalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin päästäkseen Venäjän federaatioon. Viisumi sisältää;

 • Sallittujen merkintöjen määrä.
 • Sallittu oleskeluaika.
 • Ulkomaalaisen henkilötiedot.
 • Viisumissa näkyy myös saapumis- ja poistumispäivät, joita sinun on noudatettava tai
  muuten vaarana karkotus.

Venäjän sähköinen viisumi on pakollinen matkustajille saapuessaan kolmeen maahantulopaikkaan maalla, meritse tai lentoteitse. Nämä sisääntulokohdat ovat;

 • Pietari
 • Kaliningrad
 • Venäjä Kaukoidässä

Sinun tulee siis vahvistaa saapumispaikkasi ennen viisumin hakemista. Lisäksi sinun on toimitettava tarvittaessa kopio passistasi ja muista asiakirjoista.

Venäjän viisumityypit

Turistiviisumi

Se on yleisin tyyppi, jossa oleskelu kestää enintään 30 päivää. Turistiviisumilla Venäjälle pääsee vain kaksi kertaa. Turistiviisumilla vierailija voi tutustua maahan. Voit myös saada erityisen turistiviisumin, joka auttaa sinua osallistumaan maan tapahtumiin.

Business

Tämä viisumi sallii vierailijan hoitaa virallisia tai yksityisiä liikeasioita. Se mahdollistaa kaksi merkintää, jotka ovat voimassa enintään 90 päivää.

Transit

Tämäntyyppinen viisumi antaa matkustajille mahdollisuuden pysähtyä Venäjän yli matkalla toiseen kohteeseen.

Useita merkintöjä

Kuten nimestä voi päätellä, se tarjoaa rajoittamattoman määrän pääsyä Venäjälle. Se on voimassa yhden vuoden.

Yksityinen viisumi

Yksityinen viisumi on henkilökohtaisista syistä. Se on voimassa 30 päivää.

Humanitaarinen viisumi

Se on voimassa yhden vuoden. Se sallii rajoittamattoman pääsyn Venäjälle hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Työviisumi

Venäjän suurlähetystö myöntää työviisumin maassa työskenteleville ulkomaalaisille. Se on voimassa työsopimuksessa mainitun ajan mukaan.

Opiskelijaviisumi

Ulkomaalainen, joka haluaa opiskella Venäjällä, saa voimassa olevan opiskelijaviisumin kurssin päättymiseen saakka.

Venäjän viisumin vaatimukset

Venäjän viisumin yleiset vaatimukset ovat:

 1. Voimassa oleva passi, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta.
 2. Passin tyhjä sivu.
 3. Värillinen passikuva. Kuva kannattaa ottaa valkoisella taustalla. Kuvan tulee olla viimeisin kuin kuusi kuukautta ennen matkaa.
 4. Sähköpostiosoite e-viisumin lähettämiseen.

HUOMAUTUS;

Lisäasiakirjoja, kuten hotellivarauksia tai turistikutsukirjeitä, ei tarvita.

Hyväksyttyäsi saat kopion viisumista sähköpostiisi. Lataa ja tallenna puhelimeesi ja tulosta myös kopio. Voit käyttää tätä kopiota kuljetusvälineenä Venäjälle.

Venäjälle päästäksesi sinun on esitettävä e-viisumikopio raja-alueiden viranomaisille. Ulkomaalaisen on myös poistuttava maasta sisään tullessaan käyttämiensä tarkastuspisteiden kautta.

Kuka tarvitsee Venäjän viisumin?

Kaikki Yhdistyneestä kuningaskunnasta Venäjälle matkustavat tarvitsevat viisumin. Venäjän kansalainen, jolla on Venäjän passi, voi matkustaa Venäjälle tällä passilla riippumatta siitä, onko sinulla viisumi tai ei. Venäjältä ennen vuotta 1992 lähteneiden on käytettävä nykyisen kansalaisuutensa mukaista passia päästäkseen Venäjälle.

Alaikäiset (alle 14-vuotiaat) voivat matkustaa Venäjälle ilman viisumia, jos heidän nimensä on heidän passissaan. Hakuprosessin aikana sinun on annettava lapsen tiedot.

Jos vanhemmalla tai huoltajalla on Venäjän passi, lapsella on oltava Venäjän passi. Lisäksi he voivat hakea yksityistä viisumia, koska turistiviisumia ei ole saatavilla.

Kuinka kauan Venäjän viisumi kestää?

Venäjän viisumi voi olla kerta- tai usean maahantulon tyyppi. Jokaisessa tapauksessa voimassaoloaika on erilainen.

 • Pääosin turistien käyttämä kertaviisumi sallii kahdeksan päivän oleskelun ja on voimassa 30 päivää. Myös yksityinen viisumi on voimassa 30 päivää.
 • Humanitaarinen viisumi ja toistuvaisviisumi ovat voimassa vuoden.
 • Turistiviisumi oleskeluajalla (8 päivää) alkaa puolivälissä tarkastuspisteen ylitysyötä.

Kuinka kauan Venäjän viisumin saaminen kestää?

Sekä yksittäisten että useiden hakemusten käsittely kestää noin 4-20 päivää. Kiireellisen hakemuksen täyttäminen kestää enintään kolme päivää.

Kuinka paljon Venäjän viisumi maksaa?

Kertatuloviisumi maksaa 100-150 euroa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisille. Toistuva viisumi maksaa noin 150-200 euroa per henkilö. Hinta vaihtelee tavallisten ja kiireellisten kulkueiden mukaan. Postisovelluksista ja toimituksesta veloitetaan lisämaksu.

Voit maksaa nämä maksut luotto- tai pankkikortilla, pankkisiirrolla, sekillä ja postimääräyksillä.

Ylimääräisiä vinkkejä

 • Kerää kaikki asiakirjat, joita saatat tarvita matkaa varten. Tallenna ne puhelimeen tai tablettiin PDF-, JPG- tai MS-tiedostoina, jotta ne on helppo hakea ja esitellä.
 • Viisumin hinta vaihtelee viisumin, kansalaisuuden ja hakemuksen kiireellisyyden mukaan. Tutustu kaikkiin näihin saadaksesi tietää, mitä odottaa maksaessasi viisumista.
 • Venäjä sallii ulkomaalaisille ilmaisen viisumimatkan tiettyihin tarkoituksiin
  kuten olympialaiset.
 • Saatat joutua antamaan biometriset tiedot Venäjän viisumia hakeessasi.
 • Lääkemääräykset vaihtelevat maittain. Voit matkustaa henkilökohtaisilla lääkkeilläsi Venäjälle. Huumeiden kaltaisia ​​aineita sisältäviin lääkkeisiin on liitettävä resepti. Reseptissä on oltava heidän nimensä, venäjänkieliset tiedot ja notaarin todiste.
 • Vahvista käyttämäsi lentoyhtiön COVID-19-vaatimukset ja varmista, että täytät ne
 • Lämpötilan tarkastukset ovat pakollisia kaikille Venäjälle saapuville matkustajille
 • Kaikilla maahan saapuvilla matkustajilla on oltava negatiivinen COVID-19-sertifikaatti. Suorita testi 72 tunnin sisällä lähtöäsi.

Hanki viisumi tänään

Venäjän viisumi on tärkein asia, josta sinun tulee huolehtia ennen matkaa tähän kauniiseen maahan. Jos haluat vierailla Kaukoidän, Kaliningradin tai Pietarin alueilla, tarvitset voimassa olevan viisumin. Hae online-hakemus jo tänään.