Vietnam on avannut rajansa uudelleen rokotetuille kansainvälisille vierailijoille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2020 puolivälin jälkeen Vietnam on vähitellen avaamassa matkailualaa ulkomaisten vierailijoiden vastaanottamiseksi. Nguoi Lao Dong -lehden mukaan ulkomaisten matkailijoiden kanssa oli jo kaksi lentoa Etelä-Koreasta ja Japanista. He laskeutuivat onnistuneesti Khanh Hoan eteläiseen rannikkomaakuntaan.

Vietnam liittyi Aasian naapurimaiden joukkoon viimeisimpänä rajansa avaaneena maana. Täysin rokotetut matkustajat voivat käydä ilman pakollista 14 päivän karanteenia.

Ulkomaalaiset vierailijat tarvitsevat saapuessaan COVID-19 RT-PCR-testin. Heidän on myös esitettävä todiste negatiivisesta testistä vähintään 72 tuntia ennen lähtöä ja täydet rokotukset vähintään 14 päivää ennen lentoa.

Jos testi on positiivinen, he tarvitsevat eristämisen karanteenitilaan ja saavat tiukat toimenpiteet.

Kulttuuri-, urheilu- ja matkailuministeriö myös selvensi, että jos vierailijat ovat saaneet COVID-19-sairauden aiemmin, heillä tulee olla toipumistodistus. Ilmoituspäivän tulee olla vähintään kuusi kuukautta ennen lentoa.

Vierailijat tarvitsevat myös sairaus- tai matkavakuutuksen, joka sisältää COVID-19-hoidon ja jonka vähimmäisvastuu on 50 000 dollaria.

Tämä päätös seurasi Thaimaan päätöstä toivottaa turistit tervetulleiksi joillekin alueille, kuten Phuketin saarelle etelässä. Seuraava askel oli avata näkyvämpiä paikkoja, kuten Bangkok viime vuoden lopulla.

Vietnamin hallitus hyväksyi kansainvälisten lentojen jatkamisen. Ne voivat liikennöidä Vietnamin ja tiettyjen kohteiden välillä 1. tammikuuta 2022 alkaen. Ensimmäiset yhdeksän hyväksynnän saanutta kohdetta olivat:

Tokio Soul San Francisco tai Los Angeles
Taipei Pekingissä tai Guangzhoussa Singapore
Phnom Penh Bangkok Vientiane

Vietnamin täytyi ottaa käyttöön tiukat rajavalvontatoimenpiteet pandemian alkaessa estääkseen infektioiden leviämisen ja hallitsevan niitä. Vaikka siirto oli aluksi onnistunut, matkailuala sai merkittävän iskun.

Aiemmin matkailusektori tuotti noin 10–12 % bruttokansantuotteesta, mikä vastaa 31 miljardin dollarin tuloja 18 miljoonasta ulkomaisesta vierailijasta. Vuosina 2020 ja 2021 liikevaihto oli kaikkien aikojen alhaisimmillaan, vain noin 3,8 miljoonaa ulkomaalaista kävijää.

Maa nostaa COVID-19-rokotusastetta vain 13 prosentista päästäkseen kiinni muihin Aasian maihin.

Vietnamin uudelleen avaamisstrategia

Vietnamin strategiana on toivottaa täysin rokotetut ulkomaalaiset vierailijat tervetulleiksi kolmessa vaiheessa. Se alkaa tietyillä alueilla, kuten Nha Trang, Phu Quoc, Da Nang, Halong Bay, Dalat ja Hoi An. Turistit vierailivat näillä alueilla pakettimatkoilla viime vuoden marraskuun 20. päivästä alkaen.

Toinen vaihe alkaa tammikuussa 2022, jolloin vierailijoille avataan lisää alueita. Kesä- tai heinäkuuhun 2022 mennessä maan odotetaan olevan täysin auki.

Aiemmin kotimaan lentomatkustajat vaativat täyden rokotuksen matkustaakseen. Liikenneministeriö poisti tämän rajoituksen viime vuoden lokakuun 21. päivästä.

Suljetuilta alueilta tai korkean riskin alueilta tulevat matkustajat tarvitsevat kuitenkin edelleen negatiivisen COVID-19-testin. Testin tulee olla vähintään 72 tuntia ennen lentoa.

Muilta alueilta tulevat matkustajat tarvitsevat voimassa olevan COVID-19-palautustodistuksen. Heillä tulee olla myös todiste rokotuksesta ja negatiivinen COVID-19-testi.

Vietnam myönsi myös tilapäisen tunnustamisen 72 maan COVID-19-rokotetodistukset. Täysin rokotetut vierailijat tietyistä maista voivat vierailla Vietnamissa. He ovat

 • Kanada
 • Ranska
 • Saksa
 • Yhdysvallat
 • Iso-Britannia
 • Arabiemiirikunnat
 • Kambodža
 • Italia
 • Singapore
 • Intia
 • Etelä-Korea ja
 • Thaimaa

Hallitus vahvisti lausunnossaan, että maa on avoin vain silloin, kun se on todella turvallista. Hän totesi, että maa etenee askel askeleelta varovaisesti mutta joustavasti sopeutuen pandemian todellisiin tilanteisiin.

Kansainväliset lennot

Vietnamin siviili-ilmailuviranomainen (CAAV) ilmoitti, että raja avataan kahdessa vaiheessa.

He aikovat myös poistaa karanteenivaatimuksen kaikille täysin rokotetuille ulkomaalaisille vierailijoille. Tavoitteena on avata maa kokonaan uudelleen heinäkuuhun 2022 mennessä. Karanteenin sijaan ministeriö ehdotti COVID-19-testausta ennen lähtöä ja saapumisen jälkeen.

Ensimmäinen vaihe sisältää rajan avaamisen uudelleen tietyille kaupungeille. Näillä kaupungeilla on olennaiset poliittiset ja taloudelliset suhteet Vietnamiin. Jotkut niistä ovat Los Angeles, Peking, Singapore ja Bangkok.

CAAV totesi, että kaupungeilla on merkittäviä ulkomaisia investointeja Vietnamissa. Heillä on myös erittäin suuri kotiutustarve, koska monet Vietnamin kansalaiset asuvat, opiskelevat ja työskentelevät diasporassa.

Liikenneministeriö ehdotti myös kansainvälisten lentojen sallimista Vietnamin ensisijaisten porttien kautta. Ensimmäisessä vaiheessa lentoyhtiöt voivat lentää neljä viikoittaista lentoa Ho Chi Minh Cityn ja Hanoissa noin 14 000 matkustajalla.

Toinen vaihe alkaa tämän vuoden tammikuusta tai kuukauden kuluttua ensimmäisen vaiheen käynnistämisestä. Lennot useammista kaupungeista, kuten Frankfurtista, Moskovasta ja Kuala Lumpurista, voivat laskeutua Vietnamiin, jos matkustajat noudattavat asetettuja vaatimuksia.

Lisää Vietnamin lentokenttiä, kuten Phu Quoc, voi vastaanottaa kansainvälisiä lentoja toisen vaiheen aikana.

CAAV aikoo sallia lentoyhtiöiden lentää jopa seitsemän lentoa jokaisella reitillä viikossa, mikä tuo yli 40 000 kävijää.

Liikenneministeriö ja CAAV eivät kuitenkaan voineet paljastaa uusia uudelleen avaamissuunnitelmia tammikuun jälkeen. Asianomaisten viranomaisten odotetaan tarkastelevan ja arvioivan tilannetta ajan myötä. Sen jälkeen he päättävät, palautetaanko toimintataso pandemiaa edeltävälle tasolle.

Täysin rokotetut vierailijat ovat jo tutkimassa Vietnamia

Lähes kahden vuoden matkustusrajoitusten jälkeen yli 200 ulkomaalaista saapui Phu Quocille viime marraskuussa.

Turistit nauttivat lomastaan ja lomastaan eri hotelleissa ilman kahden viikon karanteenia. Negatiivisen testin jälkeen he käyttivät rokotustodistuksia aktiviteetteihin ja virkistystapahtumiin osallistumiseen.

Vietnamin matkailuhallinnon puheenjohtaja Nguyen Trung Khanh otti tilauslennon vastaan lentokentällä. Hän selitti, että ohjelma on yritys nuorentaa maan matkailualaa. Rajojen avaaminen on tapa kehittää taloutta askel askeleelta sopeutuakseen uuteen normaaliin.

Terveysministeriö vahvisti, että 99 prosentilla Phu Quocissa asuvista aikuisista on täysi rokote. Tämä sisältää kaikki palvelualalla työskentelevät työntekijät.

Suunnitelmissa on myös rokottaa 12–17-vuotiaat lapset vuoden 2021 loppuun mennessä.

Jätä kommentti