Vietnam viisumi

Sadat tuhannet Iso-Britannian lomailijat vierailevat Vietnamissa joka vuosi, mikä tekee siitä yhden maailman rakastetuimmista kohteista. Hanoi tarjoaa rennon loman vietnamilaisen perinteisen elämän ja kulttuurin nauttimiseen. Samaan aikaan Ho Chi Minh (entinen Saigon) sopii erinomaisesti urbaaniin kokemukseen huippuluokan lomakohteiden, ravintoloiden ja ostosmahdollisuuksien kanssa. Tässä on opas Vietnam viisumiin varataksesi lomasi tässä Aasian helmassa.

Yhteenveto

Vaatimustyyppi

Pakollinen Ison-Britannian kansalaisille, jos vierailu kestää yli 15 päivää

 

Matkan tarkoitus

Matkailu, liike tai kauttakulku

Pätevä

30 päivää myöntämisestä

Sisääntulo/poistuminen

Yksittäinen

 

Käsittelyaika

Vakiokäsittely: n. yksi viikko;

Kiireellinen käsittely: n. 3 työpäivää

Kustannus

49,95 £

Sovellusmenetelmä

Netissä tai Vietnam Lontoon-suurlähetystössä

Maksutapa

Visa, Mastercard, American Express, PayPal

 

Mikä on Vietnam viisumi?

Vietnam viisumi tai e-viisumi on sähköinen matkustuslupa kaikille Vietnamiin saapuville vierailijoille. Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset ovat vapautettuja viisumista, jos heidän vierailunsa on alle 15 päivää. Jos haluat viipyä yli 15 päivää, sinun on haettava Vietnam viisumi verkossa. Viisumin myöntää Vietnam maahanmuuttovirasto ja se lähetetään sähköpostitse, jonka tulostat ja säilytät muiden matkustusasiakirjojen mukana. Huomaa, että saapuessa ei ole Vietnam viisumia, vaikka jotkut matkatoimistot väittävät, että se on edelleen saatavilla. E-viisumi korvaa viisumin saapuessaan kokonaan.

Vietnam viisumityypit

Vietnam-viisumeita on neljä päätyyppiä, riippuen vierailusi kestosta ja maahantulojen määrästä. 1 kuukauden kertaluonteinen Vietnam-viisumi on turistien ja lyhyiden liikematkojen suosituin viisumi. Pidemmillä vierailuilla 3 kuukauden kertakäynti on paras, jos aiot pysyä Vietnamissa. Lopuksi, 1 kuukauden ja 3 kuukauden toistuva viisumi toimivat parhaiten, jos aiot tutustua Vietnamiin ja muihin naapurimaihin lomasi aikana.

Vietnam viisumin vaatimukset

Vietnam viisumihakemus vaatii:

 • Voimassa oleva passi, jonka voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään 6 kuukautta
 • Passissasi vähintään kaksi tyhjää sivua

On kuitenkin muita lisävaatimuksia, jotka kaikkien matkustajien on täytettävä matkustaakseen Vietnamiin:

 • Matkailijat eivät saa olla karkotettuja Vietnamista viimeisen kolmen vuoden aikana
 • Matkustajilla ei saa olla tartuntatauteja tai mielenterveysongelmia, jotka voivat uhata ympäristöäsi

Kun haet Vietnam sähköistä viisumia verkossa, muita asiakirjoja ei vaadita, kuten passikuvaa, matkasuunnitelmaa tai todisteita varoista. Varo viisumihakualustoja, jotka vaativat lisätodisteita henkilöllisyydestäsi. Syötä vain tietosi sellaisina kuin ne näkyvät passissasi, maksa käsittelymaksu ja lähetä hakemuksesi saadaksesi Vietnam-viisumi sähköpostiisi.

Jos oleskelusi Vietnamissa kestää 15 päivää, saat passiisi vain leiman, joka mahdollistaa maahantulon saapuessasi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään etukäteen ennen matkaa, koska viisumivapauslomakkeita ei tarvitse täyttää.

Kuka tarvitsee Vietnam viisumin?

Kaikki matkailijat, jotka aikovat oleskella Vietnamissa yli 15 päivää, tarvitsevat Vietnamin sähköisen viisumin. 1. heinäkuuta 2020 lähtien matkustajien on haettava uutta viisumia, jos he lähtevät Vietnamista ja matkustavat takaisin 30 päivän kuluessa viisumin myöntämisestä. Saat vain yhden maahantulon viisumia kohden, vaikka 30 päivän voimassaoloaika ei olisi umpeutunut. Pidä tämä mielessä, kun suunnittelet lomaasi, varsinkin jos siihen liittyy ystävien tai perheen vierailu Aasian naapurimaissa.

Huomaa, että Vietnam rajat ovat suljettuina tätä kirjoitettaessa (kesäkuussa 2021) Covid-19-pandemian vuoksi. Lisäksi Vietnam ei ole vielä palauttanut turistiviisumeja tai viisumivapaita matkustussopimuksia, jotka ovat edelleen keskeytettyinä.

Kuinka kauan Vietnam viisumi kestää?

Vietnam viisumi on voimassa 30 päivää, ja voit saada viisumin pidennyksen vain, jos oleskelusi Vietnamissa on alle 6 kuukautta. Kertatuloviisumia voi jatkaa enintään kaksi kertaa. Jos oleskelusi on pidempi, sinun on uusittava viisumi valtuutetun toimiston kautta Vietnamissa.

Kuinka kauan Vietnam viisumin saaminen kestää?

Kun haet Vietnamin viisumia verkossa, viisumin saaminen tavallisella käsittelyllä kestää keskimäärin viikon tai kiireellisissä hakemuksissa kolme työpäivää. Vietnamin e-viisumin online-hakemus kestää noin 20 minuuttia alusta loppuun. Liitä mukaan koko nimesi sellaisena kuin se näkyy passissasi, syntymäaikasi, passin numero, kansalaisuus ja arvioitu saapumispäivä.

Paljonko Vietnam viisumi maksaa?

Voit hakea Vietnam viisumia kokonaan verkossa kokonaishintaan 49,95 puntaa. Näin vältät leimausmaksun (25–50 dollaria) ja jonot vanhalle Vietnam-viisumille saapuessasi. Vietnamin online-viisumiohjelma aloitettiin vuonna 2018 korvaamaan viisumi saapuessaan. Voit maksaa Vietnam online-viisumin Mastercardilla, American Expressillä, Visalla tai PayPalilla.

Lisävinkkejä

 • Iso-Britannia on osa Vietnam viisumivapausohjelmaa yhdessä Tanskan, Suomen, Ranskan, Saksan, Italian, Norjan, Espanjan, Ruotsin, Venäjän, Japanin ja Etelä-Korean kanssa. Viisumivapaus on sallittu enintään 15 päiväksi, mutta lennot näistä maista on väliaikaisesti keskeytetty Covid-19:n vuoksi.
 • Uudet matkustajat eivät voi saada Vietnamin viisumia pandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi, vaikka Vietnamin viisumihakemussivustot ovat edelleen käynnissä.
 • Vain Vietnam kansalaiset saavat tällä hetkellä tulla Vietnamiin ja poikkeustapauksissa sairaanhoitoa tai korkeasti koulutettuja työntekijöitä. Lisäksi Vietnamissa vierailevien liikematkustajien on hankittava viisuminsa Vietnamissa olevien liikekumppaneidensa kautta, ei konsulaatin tai suurlähetystön kautta.
 • Kaikkien vierailijoiden, jotka voivat matkustaa Vietnamiin, on käytävä 21 päivän karanteenijakso, joka on pidennetty monissa muissa maissa noudatettavasta 14 päivän karanteenista. Lisäksi matkustajat maksavat kaikki PCR-testeihin ja karanteeniin liittyvät kulut.
 • Yhdistyneen kuningaskunnan matkustajat eivät vaadi kauttakulkuviisumia Vietnamiin, jos heidän ei tarvitse lähteä lentokentältä tai risteilyaluksesta. Kauttakulkuviisumi on kuitenkin välttämätön, jos vietät alle 24 tuntia Vietnamissa ennen lähtöä kolmanteen maahan.
 • Suorat lennot Iso-Britanniasta Vietnamiin ovat saatavilla Ho Chi Minh Cityyn, Hanoihin ja Da Nangiin. Englannista tulevat matkustajat voivat lähteä Lontoosta tai Manchesterista, kun taas skotlantilaiset turistit voivat lentää Edinburghista tai Glasgowsta suoraan Vietnamiin.
 • Cardiffin matkustajat voivat laskeutua vain Hanoissa, eikä suoria lentovaihtoehtoja ole saatavilla.
 • Jos haluat ottaa kaiken irti lomastasi Vietnamissa, voit laskeutua Hanoihin, matkustaa Ho Chi Minhiin autolla, bussilla tai junalla tai nauttia Vespa-seikkailusta kaupunkien ja pikkukaupunkien läpi. Räätälöity matkatoimisto voi järjestää unohtumattoman, koko perheelle sopivan matkan Vietnamin päästä toiseen.
 • Pysy ajan tasalla Yhdistyneen kuningaskunnan ja Vietnamin matkailuuutisista saadaksesi päivityksiä kahden maan välisen matkan uudelleen avaamisesta.

Henkeäsalpaava Vietnam odottaa sinua

Muinaisesta keisarillisesta kaupungista maailmankuuluun keittokouluun viidakossa, ikoniseen yhdistymispalatsiin ja upeisiin, loputtomiin lahdille, Vietnam on pakollinen näkeminen Iso-Britanniasta tuleville matkailijoille