Australian viisumin voimassaolo

Ajatteletko matkustavasi Australiaan lomalle, työmatkalle tai elinten luovutukseen? Oleskelusi maassa riippuu Australian viisumin voimassaolosta. Voit myös harkita vierailusi tarkoitusta maassa ja tarvitsemasi viisumin. Vierailusi syy määrää usein hakemasi Australian viisumin ja siten myös sallitun oleskelusi maassa.

Kuinka kauan Australian viisumi on voimassa?

Australian viisumihakemuksesi hyväksyminen kestää enintään viisi päivää. Jos hakemus on kiireellinen, saat vastauksesi 60 minuutin kuluessa pyyntösi lähettämisestä.

Viisumin voimassaoloaika alkaa heti viisumin vastaanottamisesta. Voit saapua Australiaan vain myöntämispäivän ja voimassaolon välisenä aikana, ja jos menet sen tämän ajanjakson ulkopuolella, joutuisit vaikeuksiin Australian maahanmuuttoviranomaisten kanssa.

Tässä osiossa luetellaan joitakin Australian viisumeita ja niiden voimassaoloaikaa.

Lääkehoidon viisumi

Australian sairaanhoitoviisumi tarjoaa tilapäisen oleskelun hoitoon hakeville. Passi koskee myös viisumin haltijaa tukevia tai elimen luovuttajia.

Hoitoviisumi on voimassa enintään 12 kuukautta. Jos haet viisumia Australian ulkopuolelta, sallittu oleskelusi maassa voi olla enintään 3 kuukautta.

Sijoittajan eläkeviisumi

Australian sijoittajan eläkeviisumi koskee omarahoittavia henkilöitä, jotka haluavat asua maassa eläkevuosinaan. Kaikilla eläkeläisillä ei kuitenkaan saa olla huollettavia. Viisumi on väliaikainen ja voimassa enintään neljä vuotta, joten sinun on haettava uusi viisumi tämän ajanjakson jälkeen.

Sijoittajan eläkeviisumilla voit työskennellä jopa 40 tuntia kahdessa viikossa ja tuoda kumppanisi Australiaan, jolla on myös oltava sijoittajan eläkeviisumi.

Kauttakulkuviisumi

Australian kauttakulkuviisumi on voimassa enintään 72 tuntia. Tämä viisumi koskee maan kautta lentäen tai meritse kulkevia. Jotta kauttakulkuviisumi olisi voimassa, sinulla on oltava vahvistettu varaus ja lupa päästä lopulliseen määränpäähän.

Merimiehistön jäsenillä on kauttakulku voimassa enintään viisi päivää maahan saapumisesta.

Working Holiday Visa

Australian työlomaviisumi on väliaikainen ja voimassa 12 kuukautta. Passi mahdollistaa usean maahantulon. Jos sinulla on tämä viisumi, voit lähteä Australiasta ja palata sinne niin monta kertaa kuin haluat 12 kuukauden voimassaoloaikana.

Tämä ajanjakso on jatkuva, eikä se keskeydy, kun et ole maassa. Työlomaviisumia ei voi jatkaa. Voit kuitenkin hakea toista ja kolmatta työlomaviisumia pidentääksesi oleskeluasi maassa.

Voit myös saada toisen ja kolmannen Australian työlomaviisumin ottamalla tietyn maaseututyön 3 ja 6 kuukaudeksi. Toinen ja kolmas viisumi ovat voimassa 12 kuukautta.

Business Visa

Australian yritysviisumi on voimassa kolme kuukautta, ja passi on saatavana vain Australian ulkopuolelta tuleville hakijoille, jotka vierailevat maassa ammatillisista syistä.

Näitä syitä ovat mm.

 • Osallistuminen messuille, seminaariin tai konferenssiin. Tämä tarkoitus olisi mitätön, jos tapahtuman järjestäjät maksavat viisumin hakijalle osallistumisesta tapahtumaan
 • Liikesopimusten tutkiminen tai neuvotteleminen
 • Toiminnan suorittaminen osana virallista hallituksen vierailua

Turistiviisumilla

Australian vierailijaviisumi antaa sinun jäädä maassa lomalle. Voit osallistua risteilylle tai käydä perheen ja ystävien luona. Jos haet turistiviisumia Australian ulkopuolelta, voit hakea kolmen, kuuden tai kahdentoista kuukauden oleskelua.

Voit saada 12 kuukauden Australian vierailijaviisumin vain, jos haet maassa. Australian kansalaisten kelpoiset vanhemmat voivat saada pidemmän oleskelun.

Vierailijaviisumi

Australian vierailijaviisumi on kaikkien maan passinhaltijoiden saatavilla. Vierailijaviisumi mahdollistaa 3, 6 tai 12 kuukauden oleskelun maahan kerran tai useasti. Vierailijaviisumissa on myös erilaisia luokkia, jotka vaihtelevat oleskelun tarkoituksen ja hakijan voimassaoloajan mukaan.

Esimerkiksi Kiinan kansalaiset, jotka matkustavat usein Australiaan, voivat hakea usein matkustavaa visiiriä, joka mahdollistaa 30 päivän peräkkäisen oleskelun 10 vuoden voimassaoloajan sisällä. Australian maahanmuuttoviranomaiset määrittävät vierailijasi tarkan oleskeluajan.

Vierailijaviisumi perheille

Voit hakea sponsoroitua perhevierailijaviisumia, jos sinulla on siihen kelpoinen perheenjäsen, joka on Australian kansalainen tai maan pysyvä asukas. Viisumi on voimassa 12 kuukautta.

Voit myös harjoitella tai opiskella kolme kuukautta perheviisumilla. Mutta ei, jos koulutus tai opiskelu on tärkein syysi vierailla Australiassa. Kelvollisia vierailun syitä ovat:

 • Vierailemassa perheenjäsentesi luona
 • Lomalle menossa ja
 • Olla osa risteilyä

Opiskelijaviisumi

Australian opiskelijaviisumi on voimassa enintään viisi vuotta. Passin avulla kansainväliset opiskelijat voivat opiskella, matkustaa, työskennellä ja tuoda perheenjäsenensä Australiaan. Hyväksytyn luvan saaneet opiskelijat voivat tulla maahan enintään 90 päivää ennen oppituntien alkamista. Varhainen maahantulo on kuitenkin voimassa vain, kun opiskelijat ilmoittavat koulutuksen järjestäjälle asuinpaikastaan.

Myös alakoululaiset voivat saada enintään 3 vuoden voimassaoloajan, mikäli he ovat 1-4-vuotiaina.

Mikä on oleskelun enimmäispituus matkaa kohden?

Suurin osa Australian viisumeista on voimassa 12 kuukautta. Mutta voimassaolo ei tarkoita, että voit oleskella maassa yhtäjaksoisesti 12 kuukautta. Suurin mahdollinen vierailu Australiassa on kolme kuukautta kerrallaan.

Sillä, miksi olet maassa, ei ole väliä, ja maahantulosi tulee myös osua voimassaoloajan sisällä. Jos saavut viisumisi viimeiseen voimassaolopäivään, voit silti oleskella Australiassa kolme kuukautta.

Jos vierailet maassa osana risteilyalusta, et voi poistua Australiasta tällä välin.

Visasi voimassaolo saattaa umpeutua ilmoitettua aikaisemmin

Joo. Sallittu oleskelusi voi umpeutua aiemmin kuin viisumin viimeinen voimassaolopäivä. Jos joudut tähän tilanteeseen, et todennäköisesti täyttänyt joitain Australiassa oleskeluasi koskevia vaatimuksia.

Paras toimenpide on arvioida uudelleen, mikä tilanteessasi on muuttunut. Joitakin yleisiä skenaarioita, jotka voivat johtaa viisumin voimassaolon päättymiseen aikaisemmin, ovat:

 • Tuberkuloosin saaminen maassa oleskelusi aikana
 • Tuomittu vankeusrangaistukseen
 • Työskentely, kun viisumi ei oikeuta sinua työskentelemään. Passi voi sallia sinun työskentelyn, mutta sulkea pois joitain työpaikkoja joissain tapauksissa
 • Ollaan velkaa Australian hallitukselle. Tämä tapaus koskee sinua tai perheenjäseniäsi
 • Kun passi on vanhentunut. Jos passi, jolla haet viisumia, ei ole enää voimassa, myös oleskelusi Australiassa on mitätön

Rajoittaako viisumin voimassaolo oleskeluasi?

Joskus sallittu oleskelusi ei ole tarpeeksi pitkä, mikä tarkoittaa, että tarvitset enemmän aikaa Australiassa. Jos olet jo Australiassa, viisumin jatkaminen tai saman viisumin hakeminen uudelleen on mahdotonta. Paras tapa on kysyä maahanmuuttovirastolta, kuinka voit pidentää oleskeluasi.