Egyptin viisumivaatimukset

Egypti sijaitsee strategisesti Afrikan koillisosassa. Sen pääkaupunki on Kairo, jossa on sekoitus arabialaisia ja islamilaisia ihmisiä. Egypti sijaitsee lähellä Välimerta pohjoisessa ja Punaista merta idässä.

Egyptillä on pitkä historia. Sen alustava edistyminen, mukaan lukien kirjoittaminen, maanviljely, kaupungistuminen, uskonto ja hallinto, on vaikuttavaa. Mieleenpainuva monumentti, kuten Giza Necropolis, on myös merkittävä tieteelliselle tutkimukselle, ja se herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti.

Jos suunnittelet seuraavaa lomaasi Afrikkaan, pidä Egyptiä seuraavana määränpäänäsi, ja koet monia uskomattomia asioita. Egyptissä vieraillessa viisumi on kuitenkin yksi tärkeimmistä vaatimuksista, jotka sinulla on oltava.

Alla on opas, joka käsittelee Egyptin viisumin hankkimista .

Egyptin viisumin selvennys

Egyptin viisumi on laillinen virallinen matkustusasiakirja, jonka avulla voit vierailla maassa tietyn ajan. Jos aiot vierailla Egyptissä lasten kanssa, sinun on hankittava viisumi jokaiselle heistä.

Egyptin viisumin vaatimukset ja voimassaolo

Sinun on täytettävä tietyt vaatimukset, jotta voit saada Egyptin viisumin. Tärkeimmät niistä ovat:

 • Matkustajana sinulla on oltava passi hakeaksesi e-viisumia. Siinä on oltava tyhjä sivu.
 • Egyptiin saapuessasi sinun on toimitettava kutsukirje vierailla ystävän tai perheen luona.
 • Kun saavut, lentovarauksesi ja yöpymisesi sisältävä reittisuunnitelma on välttämätöntä.
 • Jos matkustat ryhmänä matkailutarkoituksiin, ryhmähakemuksen jättäminen yhdessä on välttämätöntä.
 • Sinun on toimitettava kaksi värillistä korkealaatuista passia.
 • Kun olet lähdössä Egyptiin kaupallisista syistä, sinun on käytettävä kaksi kopiota kaupallisista motivaatiokirjeistä.
 • Sinun on myös esitettävä viisumikeskustilauslomake.
 • Todiste matkajärjestelystä on toinen tärkeä asiakirja, joka sinun on toimitettava. Se sisältää kaksi kopiota matkasuunnitelmasta, joka näyttää saapumis- ja lähtöpäiväsi sekä koko nimesi.
 • Jos tulet alueelta, jolla on keltakuumeriski, sinun tulee toimittaa keltakuumerokotustodistus. Tämä asiakirja tarkistetaan saapuessasi Egyptiin.

Egyptin viisumin voimassaolo

Egyptin turistiviisumi on yleensä voimassa 90 päivää. Sen avulla voit oleskella Egyptissä enintään kolmekymmentä yhtäjaksoista päivää. Jos valitset toistuvaviisumin, voit tehdä laajoja matkoja Egyptiin koko 90 päivän voimassaoloajan.

Huomaa, että jokainen oleskelu kestää vähintään 30 päivää. Voit vaihtaa matkasuunnitelmiasi milloin tahansa, vaikka olisit vahvistanut Visasi. Saapumis- ja lähtöaikasi on kuitenkin oltava 90 päivän voimassaoloajan sisällä.

Egyptin viisumin hakuprosessi

Voit lähettää hakemuksesi milloin tahansa ilmaiseksi, myös viikonloppuisin, Egyptin suurlähetystön verkkosivuston kautta. Visan hakeminen on yksinkertainen prosessi, joka kestää vain viisi minuuttia hakemuslomakkeen täyttämiseen. Sitten maksat verkossa Visalla, Master Cardilla, American Expressillä tai PayPalilla.

Kertatuloviisumi maksaa 44,95 puntaa. Useiden merkintöjen osalta se maksoi 79,90 puntaa. Tämän jälkeen Egypti-viisumi on saatavilla sähköpostisi kautta, mikä kestää noin viisi työpäivää, kun se on kiireellinen. Se kestää kuitenkin kauemmin, jos se ei ole kriittinen.

Milloin voit hakea Egyptin viisumia?

On välttämätöntä hakea Egyptin viisumia heti lentosi varauksen jälkeen. Huomaa kuitenkin, että se tulee aktiiviseksi 30 päivää hakemuslomakkeen täyttämisen jälkeen. Lisäksi sen voimassaoloaika alkaa välittömästi vahvistushetkestä.

Egyptin viisumin hakeminen pandemian keskellä

Egyptin matkailukohteet ja matkailuun liittyvät toiminnot toimivat nyt, ja hallitus myöntää helposti viisumeita. Egyptin Visa-sovelluksen verkkoalusta on varsin tehokas. Sinun on kuitenkin täytettävä kaikki Egyptin viisumivaatimukset ennen kuin haet ulkomaalaisena.

E-Visa-hakuprosessi ei ole monimutkainen, ja se vaatii vain henkilö- ja passi- ja matkatietosi. Maksat myös Visa-maksut tehokkaasti samalla verkkoalustalla. Jos sinulla ei kuitenkaan harkita Egyptin viisumia, voit ottaa yhteyttä Egyptin suurlähetystöön.

Varmista, että käytät maskia aina, kun olet ulkona Egyptissä.

Egyptin matkustusleikkaus pandemian keskellä

Matkailutoiminta on pikkuhiljaa nousemassa uudelleen Egyptissä, ja lennot ovat yhtä säännöllisiä. Egypti pitää kuitenkin aina silmällä lukuisia COVID-19-matkustusrajoituksia. Egyptissä vierailevana ulkomaalaisena sinun on täytettävä kaikki COVID-19-vaatimukset, mukaan lukien COVID-19-testi negatiivinen.

Jos sinulla on rokotustodistus, joka osoittaa täydellisen rokotuksen 14 päivää ennen matkaa Egyptiin, voit jättää COVID-testin tekemättä. Jos menet kokeeseen, joudut olemaan hotellihuoneessasi jopa 24 tuntia odottamaan tuloksia. Jos testin tulos on Covid-19-positiivinen, sinun on eristettävä itsesi 14 päivän ajan.

Egyptin viisumin usein kysytyt kysymykset

 1. Millaisen viisumin vaadin Egyptin lomalleni?

Jos haluat oleskella Egyptissä alle 30 päivää, käytä sähköistä viisumia. Voit hakea sitä verkossa valtion e-viisumisivuston kautta. Jos kuitenkin aiot oleskella Egyptissä yli 30 päivää, varaa aika Egyptin suurlähetystöön ja hanki passiisi fyysinen viisumi.

 1. Mitä muuta minun pitää tehdä viisumin vastaanottamisen jälkeen?

Sinun on tulostettava viisumi ja pidettävä se mukanasi seuraavaa Egyptin matkaa varten. On aina tärkeää pitää viisumi yhdessä passin kanssa käsimatkatavaroissa Egyptin matkan aikana. Lisäksi sinun on toimitettava myös muut tärkeät asiakirjat. Varmista siis, että olet ajan tasalla viimeaikaisista Egyptin matkailuneuvoista.

 1. Jos haen viisumia enkä saa sähköpostia, mitä minun pitää tehdä?

Heti viisumihakemusmaksujen suorittamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin tilausi ja kertoo, milloin ottaa yhteyttä maahanmuuttovirastoon mahdollisissa haasteissa.

Jos se ei kuitenkaan näy postilaatikossasi, käy ensin läpi sähköpostisi roskaposti- tai roskapostikansio. Jos sähköposti ei tule kokonaan perille edes joskus sen antamisen jälkeen, ota yhteyttä suurlähetystöön selvyyden vuoksi.

 1. Vaikuttaako COVID-19 Egyptin matkasuunnitelmiini?

Voit nyt vierailla Egyptissä pandemian keskellä. Se kuitenkin auttaa noudattamaan Egyptin koronaviruksen voimassa olevia sääntöjä.

 1. Pitääkö minun käydä Egyptin suurlähetystössä viisumiani varten?

Jos aiot vierailla Egyptissä lomalla, joka kestää alle kolmekymmentä päivää, sinun ei tarvitse vierailla Egyptin suurlähetystössä. Voit hakea viisumia maahanmuuttosivuston kautta. Egyptin suurlähetystössä käynti on kuitenkin välttämätöntä, jos aiot oleskella siellä yli 30 päivää.

 1. Voinko onnistua muuttamaan matkani päivämääriä?

Viisumin hakemisen jälkeen on mahdotonta tehdä muutoksia. Uutta viisumia ei kuitenkaan tarvitse käyttää asuinpaikkaa vaihtaessasi. Kun saat Egyptin viisumihakemuksesi hyväksynnän, voit nähdä sen voimassaoloehdot.