Kenian viisumin voimassaolo

Kenia on kaunis Afrikan maa, joka on suosittu kuuluisista safaripuistoistaan ja riistasuojelualueistaan. Suurin osa vierailijoista nauttii lomailusta rannikkoalueella, kauniilla hiekkarannoilla ja henkeäsalpaavilla auringonlaskuilla.

Jos aiot vierailla maassa, tiedä, että Kenian e-Visa on pakollinen kaikille ulkomaalaisille, jotka suunnittelevat vierailua Keniassa. Yli 160 maan kansalaiset, joilla on voimassa oleva passi, ovat oikeutettuja Kenian viisumiin.

Jotkut maat on vapautettu viisumista jopa 90 päiväksi, vaikka useimmat ovat Afrikan maita. Ne sisältävät:

Etelä-Afrikka (jopa 30 päivää) Brunei Kiribati Lesotho
Barbados Bahama Malesia (jopa 30 päivää) Namibia
Belize Botswana Malawi Nauru
Burundi Kypros Malediivit Uganda
Dominica Eswatini Papua-Uusi-Guinea Ruanda
Etiopia Gambia Saint Kitts ja Nevis San Marino
Fidži Ghana St. Vincent ja G. Saint Lucia
Grenada Solomonsaaret Samoa Seychellit
Mauritius Jamaika Sierra Leone Singapore
eteläsudan Tansania Tonga Trinidad ja Tobago
Tuvalu Vanuatu Sambia Zimbabwe

Kansallisuudet, jotka vaativat lähetysviisumin

Tiettyjen kansallisuuksien kansalaiset tarvitsevat läheteviisumin, mukaan lukien:

Afganistan Armenia
Irak Kosovo
Libanon Libya
Palestiina Somalia
Syyria Tadžikistan
Jemen

Kenian e-Visa

Kenian sähköinen viisumi hyväksytään kaikissa Keniaan saapuvissa paikoissa. Kun esität e-Visan maahanmuuttoviranomaiselle, saat passiisi liitteenä vierailijapassin.

1.1.2021 alkaen kaikkien vierailijoiden on hankittava e-Visa ennen saapumistaan. Saapumisen yhteydessä viisumia ei enää myönnetä Keniassa eikä missään suurlähetystössä tai konsulaatissa.

Tukikelpoisen maan kansalaisena e-Visa mahdollistaa yhden maahantulon matkailu- tai liiketoimintatarkoituksiin. Alle 16-vuotiaiden lasten tulee esittää vain henkilöllisyystodistukset maahantulopaikalla ilman viisumia.

Viisumin voimassaoloaika osoittaa, kuinka kauan voit oleskella Keniassa. Riippumatta viisumihakemuksessa ilmoittamastasi saapumispäivästä ja oleskelun enimmäiskesto alkaa tarkasta saapumispäivästä.

Kenian viisumin voimassaoloaika

Kenian e-Visa on voimassa tasan kolme kuukautta viisumihakemuksen jättämisestä riippuen. Kun olet saanut hyväksynnän, sinun on syötettävä maa tämän ajan kuluessa. Jos et käytä viisumia, se mitätöityy, joten sinun on haettava uusi viisumi verkossa.

Jos aiot matkustaa Keniaan useita kertoja säännöllisesti, voit valita Kenian kerta- tai toistuvaviisumin välillä.

Useimmat liikemiehet suosivat toistuvia viisumia, koska uutta viisumihakemusta ei tarvita ennen jokaista matkaa. Hakuprosessi on kuitenkin monimutkaisempi ja kestää kauemmin.

 1. Kertatuloviisumi

Single Entry Visa antaa sinulle pääsyn Keniaan lyhyeksi ajaksi joko liike- tai matkailutarkoituksiin. Voimassaoloaika on vain kolme kuukautta, mutta jos matkustat naapurimaihin Ugandaan ja Tansaniaan, sinulla on lupa palata Keniaan kolmen kuukauden aikana.

Kertatuloviisumin vaatimukset

 • Voimassa oleva passi, jonka voimassaoloaika on vähintään kuusi kuukautta, ja kolme peräkkäistä tyhjää sivua
 • Tuore värillinen passin kokoinen valokuva
 • Viisumimaksu £74,95 per henkilö

Lisäliitteet

 • Jos viisumi on tarkoitettu matkailua varten, tarvitset todisteen hotellivarauksen vahvistuksesta ja paluulentolipusta, josta käy ilmi saapumis- ja lähtöpäivä, lähtöpaikka ja lennon numero.
 • Jos matkustat työmatkalla, varmista, että sinulla on kutsukirje yritykseltä tai yritysyksiköltä, kopio yrityksen rekisteröinti- tai perustamistodistuksesta ja kirjeen allekirjoittajan henkilöllisyystodistus.
 • Jos olet vierailemassa perheen luona, tarvitset heiltä kutsukirjeen, isännän virallisen henkilötodistuksen ja paluulentolipun, josta käy ilmi saapumis- ja lähtöpäivämäärä, lähtöpaikka ja lennon numero.
 1. Kauttakulkuviisumi

Kenian kauttakulkuviisumi sallii yhden maahantulon ja on voimassa jopa 72 tuntia. Jos kuitenkin saavut Jomo Kenyattan lentokentälle kansainvälisellä lennolla, pysyt kansainvälisen kauttakulkualueen sisällä ja lähdet kansainvälisellä lennolla, sinun ei tarvitse hakea kauttakulkuviisumia.

 1. Toistuva viisumi

Toistuvaviisumin voimassaoloaika on kuudesta kuukaudesta vuoteen. Siitä on eniten hyötyä vierailijoille ja liikemiehille, jotka tulevat Keniaan monta kertaa vuodessa. Nairobin maahanmuuttoviraston johtaja vastaa hyväksynnästä, joka kestää noin yhdestä kahteen viikkoa.

Tämän viisumin saamiseksi tarvitset työnantajaltasi tai yritykseltäsi virallisen kirjeen, jossa määritellään oleskelusi kesto.

Vaatimukset toistuvaan maahantuloviisumiin

 • Voimassa oleva passi, jonka voimassaoloaika on vähintään kuusi kuukautta, ja kolme peräkkäistä tyhjää sivua
 • Maksu, jota ei palauteta, on 8,1 £ (11 $)
 • Viisumimaksu 223 puntaa (101 dollaria)
 • Tuore värillinen passin kokoinen valokuva
 • Virallinen kirje työnantajalta tai yritykseltä, jossa kerrotaan useiden käyntien syyt ja viisumin voimassaoloaika
 • Kutsukirje organisaatiolta, jossa vierailet, tai isännöitsijältäsi. Opiskelijoille suosituskirje koululta tai työnantajalta, jossa kerrotaan vierailun syyt.
 • Viisumihakemuskirjeesi
 • Todiste työstä, kuten henkilöllisyystodistus tai kopio sopimuksesta
 • Kolme hiljattain myönnettyä kerta- tai toistuvaviisumia
 1. Suositeltu Visa

Jos olet toisessa taulukossa lueteltujen kansallisuuksien kansalainen, tarvitset läheteviisumin päästäksesi Keniaan. Nairobin maahanmuuttoviraston johtaja vastaa viisumin hyväksymisestä.

Suositeltujen viisumien käsittely kestää kauemmin, joten on parasta hakea vähintään neljä viikkoa ennen suunniteltua matkapäivää.

e-Visan sallima enimmäiskesto Keniassa

Keniaan saapuvilla vierailijoilla on lupa oleskella enintään 90 päivää saapumispäivästä alkaen. Nämä 90 päivää pitäisi olla yhdellä matkalla kertatuloviisumia varten.

Jos poistut Keniasta ennen 90 päivää, viisumi vanhenee automaattisesti, joten tarvitset uuden, jos haluat palata saman ajan kuluessa.

Keniassa oleskelun enimmäispituuden pidentäminen

Normaalin 90 päivän voimassaoloajan jälkeen voit pidentää käyntiäsi vain kerran, enintään 180 päivään. Pidentämistä ei kuitenkaan taata, koska päätös riippuu yksinomaan Kenian maahanmuuttoviranomaisesta.

Kenian viisumin voimassaolo voi vanhentua ennenaikaisesti

Joissakin tapauksissa viisumin voimassaoloaika päättyy ennen normaalia 90 päivää. Esimerkiksi passisi voi olla voimassa alle kuusi kuukautta saapumispäivästäsi tai epäillään, että et ole täyttänyt viisumivaatimuksia.

Siksi on erittäin tärkeää noudattaa oikeita menettelyjä, varmistaa, että toimitat voimassa olevat asiakirjat ja noudattaa paikallisia viranomaisia Keniaan saapuessasi.

Saapuessasi passisi maahanmuuttoviraston leima ilmoittaa viimeisen päivämäärän, jolloin sinun on poistuttava maasta.

Lisämerkinnät

 • Visan käsittelymaksua ei palauteta
 • Puutteellisia hakemuksia ei hyväksytä
 • E-Visa ei anna sinulle lopullista oikeutta tulla Keniaan, vaikka se olisikin voimassa. Maahanmuuttoviranomainen maahantulopaikassa voi evätä sinulta luvan tulla Keniaan, jos et täytä maahanmuuttovaatimuksia tai jos läsnäolosi on kansallisten etujen vastaista.
 • Jos harjoitat liiketoimintaa tai hankit työtä ilman vaadittua passia tai lupaa, on rikos.
 • Sinun on hankittava viisumi ennen Keniaan saapumista, ei saapuessasi
 • Varmista, että tulostat kopiot e-Visastasi esitettäväksi saapumispaikalla
 • Hyväksyntäprosessi kestää vähintään kaksi työpäivää, jotta hakemuksesi toimitetaan ajoissa
 • Jokaisen Keniassa vierailevan aikuisen on lähetettävä e-Visa-hakemus e-Visa-tilinsä kautta. Jos sinulla on lapsia, voit lähettää hakemuksesi tililläsi.
 • Viisumihakemuksen käsittely tapahtuu kuukautta ennen odotettua saapumispäivää, vaikka hakeisit aikaisemmin.
 • Voimassaoloaika alkaa viisumin hyväksymisestä, usein kahdeksan päivää viisumin jättämisestä tai kiireellisissä tapauksissa neljä päivää
 • Kansainvälisille vierailijoille on erityisiä COVID-19-toimenpiteitä ja -vaatimuksia; varmista, että saat päivitetyt tiedot täältä