Sri Lankan UKK

Intian valtamerellä sijaitseva Sri Lanka on saarimaa, jolla on rikas historia ja kulttuuri. Teestään kuuluisa Sri Lanka tarjoaa myös upeita luonnonmaisemia ja kunnioitusta herättäviä muinaisia temppeleitä, jotka houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Noin 1,9 miljoonaa ihmistä matkusti Sri Lankaan vuonna 2019.

Kaikki Sri Lankaan matkustavat tarvitsevat viisumin voimassa olevan passin lisäksi päästäkseen maahan.

Muista tarkistaa oman maasi matkustusrajoitukset ja COVID-19-pandemiaan liittyvät vaatimukset sekä kohdemaasi rajoitukset ja vaatimukset ennen matkan suunnittelua. Muista, että nämä säännöt voivat muuttua, joten on tärkeää tarkistaa ne säännöllisesti.

Mikä on Sri Lankan viisumi?

Viisumi on asiakirja, joka helpottaa muun kuin Sri Lankan kansalaisen laillista maahantuloa Sri Lankan maahan ja varmistaa, että vierailija täyttää maahantulovaatimukset. Viisumissa määritellään myös vierailijan oleskelun pituus ja luonne. Sri Lankan viisumeja on monenlaisia: yleisimmät ovat Visit-viisumit, kauttakulkuviisumit ja oleskeluviisumit. Visit Viisumit ovat voimassa liikematkoilla ja matkailulla. Kauttakulkuviisumit ovat matkustajille, jotka kulkevat Sri Lankan kautta matkalla toiseen kohteeseen. Ulkomaalaiset vierailijat, jotka aikovat oleskella Sri Lankassa pitkiä aikoja (kolme kuukautta tai pidempään), voivat hakea oleskeluviisumia. Saatavilla on erilaisia oleskeluviisumeja työntekijöille, opiskelijoille, papistoille jne.

Mikä on ETA?

Matkustajat, jotka vierailevat Sri Lankassa liike- tai lomamatkalla alle 30 päivää, voivat saada viisumin hyväksynnän digitaalisessa muodossa, joka tunnetaan nimellä e-viisumi tai sähköinen matkalupa. ETA tai e-viisumi on helpompi, nopeampi ja virtaviivaisempi vaihtoehto kuin perinteinen viisumihakemus. Saatuaan ETA-hyväksynnän vierailijoille myönnetään viisumi saapuessaan Sri Lankaan. Useimmat ulkomaiset vierailijat voivat hakea saapumisaikaa verkossa. Vuodesta 2012 alkaen kaikkien Sri Lankaan liike- tai matkailutarkoituksiin tulevien vierailijoiden on hankittava ETA Sri Lankan maahanmuutto- ja siirtolaisministeriön mukaisesti.

Matkustajia kehotetaan tulostamaan kopio saapumisaikastaan ja tuomaan se mukanaan matkalle.

Millaisen viisumin tarvitsen Sri Lankaan?

Sri Lankan matkallesi tarvitsemasi viisumin tyyppi riippuu vierailusi luonteesta. Jos matkustat työmatkalla, voit hakea yritysviisumia. Jos vierailet henkilökohtaisista syistä, kuten lomamatkan, nähtävyyksien katselun, ystävien tai perheen luona tai muun työhön liittymättömän matkan takia, voit hakea turistiviisumia. Jos aiot saapua Sri Lankaan lyhyeksi ajaksi (kaksi päivää tai vähemmän) matkalla toiseen maahan, voit hakea kauttakulkuviisumia.

Jos aiot vierailla Sri Lankassa yli kuukauden tai tehdäksesi pitkäaikaista työtä, sinun on haettava oleskelulupaa.

Kuinka kauan Sri Lankan viisumi on voimassa?

Erilaiset viisumit ovat voimassa eri pituisia. Turistiviisumit ja yritysviisumit ovat voimassa 30 päivää saapumisen jälkeen Sri Lankan passintarkastukseen. Kauttakulkuviisumit ovat voimassa 48 tuntia. Voit pidentää viisumiasi jopa 90 päivään vierailemalla Sri Lankan Colombossa sijaitsevassa Immigration Service Centerissä ja pyytämällä pidennystä. Huomaa, että saapumisaika on voimassa enintään kuusi kuukautta ennen saapumista Sri Lankaan, ja viisumi vanhenee 30 päivää saapumisen jälkeen, ellei sitä jatketa.

Kuinka paljon Sri Lankan viisumi maksaa?

Sri Lankan maahanmuutto- ja siirtolaisuusministeriön mukaan turistiviisumit Etelä-Aasian alueellisen yhteistyön liiton ulkopuolisille vierailijoille maksavat 35,00 dollaria (hinnat on ilmoitettu dollareina). Liikeviisumit SAARC:n ulkopuolella vierailijoille maksavat 40,00 dollaria.

Kauttakulkuviisumi on ilmainen.

Ulkomaalaiselta vierailijalta, joka oleskelee Sri Lankassa ilman voimassa olevaa viisumia, veloitetaan 500 dollarin sakko viisumimaksun lisäksi. Viisumin jatkamisesta alkuperäisen 30 päivän jakson jälkeen veloitetaan lisämaksu.

Oleskeluviisumit ovat vierailijaviisumia kalliimpia. Oleskeluviisumit vaihtelevat 100-200,00 dollarin välillä viisumiluokituksen mukaan. Joitakin poikkeuksia on olemassa; Esimerkiksi Sri Lankan kansalaisten ulkomaalaisille puolisoille tai huollettavana oleville lapsille vapautetaan viisumihakemusmaksu.

Viisumihakemusmaksua ei palauteta.

Milloin minun tulee hakea Sri Lankan viisumia?

Voit hakea saapumisaikaa ennen lentolippujen ostamista tai lennon varaamista. Useimmat ETA-hakemukset käsitellään muutamassa päivässä, ja ne ovat voimassa jopa kuusi kuukautta ennen saapumista Sri Lankaan. Joten on viisasta hakea Sri Lankan saapumisaikaa viimeistään kuusi kuukautta ennen matkaasi, mutta vähintään kuukautta ennen lähtöä odottamattomien viivästysten varalta.

Kuinka kauan Sri Lankan viisumin saaminen kestää?

Useimmissa tapauksissa Sri Lankan e-viisumi/ETA-hakemukset käsitellään alle 72 tunnissa.

Kuinka haen Sri Lankan viisumia?

Voit hakea ETA:ta/viisumia verkossa Sri Lankan maahanmuutto- ja siirtolaisministeriön virallisilla verkkosivuilla. Tarvitset luotto- tai pankkikortin suorittaaksesi maksun hakemuksen yhteydessä. Sinun on myös annettava passitietosi.

Mikä on Sri Lankan viisumin virallinen verkkosivusto?

Kaikki Sri Lankan ETA-hakemukset tulee käsitellä Sri Lankan demokraattisen sosialistisen tasavallan maahanmuutto- ja siirtolaisministeriön (DI&E) virallisen sähköisen matkaluvan (ETA) verkkosivuston kautta: http://www.eta.gov.lk/ Vaikka kolmansien osapuolien verkkosivustot antavat sinun hakea ja maksaa ETA-lupaa Sri Lankassa vieraillessa, vierailijoita kehotetaan käymään Sri Lankan virallisen ETA-sivuston läpi.

Kuinka tarkistan, onko Sri Lankan viisumi voimassa?

Voit tarkistaa viisumien voimassaolon verkossa osoitteessa: https://eta.gov.lk/etaslvisa/pages/checkStatus.jsp

Sinun on syötettävä passinumerosi, alkuperämaasi ja ETA-vahvistuskoodi, jos sinulla on se.

Tarvitsenko sekä saapumisajankohdan että voimassa olevan passin päästäkseni Sri Lankaan?

Joo. Tarvitset voimassa olevan ETA:n (ETA:t ovat voimassa 6 kuukautta ennen Sri Lankaan saapumista) ja passin, joka on voimassa vähintään kuusi kuukautta Sri Lankaan saapumispäivästä.

Sri Lankaan saapuessasi tarvitset saapumisaikasi, passisi ja todiste paluulentovarauksesta.

Kuinka kauan voin oleskella Sri Lankassa viisumilla?

Voit oleskella Sri Lankassa 30 päivää turisti- tai yritysviisumilla. Jos haluat viipyä pidempään, sinun on haettava oleskelun pidentämistä osoitteessa Maahanmuuttopalvelukeskus Colombossa, Sri Lankassa.

Mitä voin tehdä, jos Sri Lankan viisumi/ETA-hakemukseni hylätään?

Jos hakemuksesi hylätään, koska annoit vahingossa vääriä tietoja, saatat pystyä korjaamaan virheelliset tiedot saapuessasi. Ota yhteyttä maasi Sri Lankan konsulaattiin tai lähimpään Sri Lankan Overseas Missioniin saadaksesi apua.