Vihreän kortin lotto

Green Card on suosituin ja halutuin maahanmuuttajaviisumi maailmanlaajuisesti. USCIS, Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttovirastot myöntävät vihreän kortin.

Vihreän kortin saa monella eri tavalla. Jotkut menetelmät sisältävät työn, perheen tai pakolaisen saamisen, vaikka kaikki eivät kuulu näihin luokkiin.

Odotusajat voivat olla hyvin pitkiä ja rasittavia, jos kelpuutetaan työkategoriaan. Mutta vihreän kortin loton ansiosta valoa tunnelin päässä on. Kuka tahansa voi osallistua vihreän kortin arvontaan ja voittaa, jos on onnekas.

Yhdysvaltain vihreä kortti myöntää pysyvän viisumin haltijalle oleskelun ja työskentelyn Yhdysvalloissa. Näiden etujen lisäksi saat lähes kaikki Yhdysvaltain kansalaisen oikeudet.

Verrattuna muihin viisumeihin vihreä kortti eroaa siinä, että sen haltija saa itsenäisen henkilöllisyystodistuksen.

Mitkä ovat vihreän kortin edut?

Maailman halutuimpien maahanmuuttoviisumien joukossa, vihreän kortin haltija;

 • Nauttia pääsystä Yhdysvaltoihin rajoittamattoman määrän kertoja
 • Asuu Yhdysvalloissa ilman rajoituksia
 • Heillä on edellinen kansalaisuus
 • Kun olet asunut osavaltioissa kolmesta viiteen vuotta, voit hakea Yhdysvaltain kansalaisuutta

Jos saat työmahdollisuuden;

 • Et tarvitse työviisumia
 • Voit vapaasti valita työnantajasi
 • Voit vaihtaa työnantajaa ja jopa työsopimusta toistaiseksi ilman ongelmia
 • Saat vain muutamia tiukkoja työvaatimuksia verrattuna muihin ei-Amerikan kansalaisiin

Erityislupien, kuten toimilupien, saaminen on helpompaa ja nopeampaa, jos haluat toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Opiskelijat, jotka onnistuvat saamaan vihreän kortin, saavat mahdollisuuden opiskella Yhdysvalloissa ilman opiskelijaviisumia. He voivat saada lukukausimaksuista alennuksen 80 prosenttiin.

Mitkä ovat mahdollisuudet voittaa lotto?

Jos olet ei-kansalainen, voit saada vihreän kortin Diversity Immigrant Visa Program (DV-ohjelma) kautta. Tämän ohjelman avulla miljoonat ihmiset voivat osallistua arvontaan joka vuosi. Tästä valtavasta määrästä noin 50 000 ihmistä voittaa lotossa!

Tämä ohjelma on “Green Card Lottery” tai “DV Lottery”, kun voittaja selviää arvonnasta.

Parhaat mahdollisuudet voittaa on kansalaisilla, jotka ovat peräisin maista, joiden maahanmuuttoaste on ollut alhainen Yhdysvaltoihin. Joten saatat olla maailman onnekkaiden 50 000 ihmisen joukossa, älä masennu.

Tilivuonna 2021 yli 23 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti haki vihreän kortin arvontaan. Voittajat olivat ensimmäiset 50 000 henkilöä, jotka rekisteröivät post-ilmoituksen.

Syy siihen, että ohjelma piirtää yli 50 000 nimeä on;

 1. Kaikki valitut eivät ala hakemaan vihreää korttia heti
 2. Jotkut valituista hakijoista saattavat aloittaa hakuprosessin, mutta eivät saa sitä loppuun

Kuka on oikeutettu DV Green Card -arvontaan?

Ilmoittautuminen DV-ohjelmaan on avoin kaikille ihmisille koko maailmassa. Sinun on kuitenkin täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Se toimii parhaiten, jos olet syntyneen maan kansalainen

Jotta voit osallistua DV Green Card -arpajaisiin, lähtömaasi maahanmuuttoasteen on oltava alhainen Yhdysvaltoihin. Henkilöt, jotka ovat syntyneet osavaltioissa, joissa maahanmuuttoaste on korkea Yhdysvaltoihin, eivät voi osallistua tähän arvontaan.

merkintä:

Kelpoisuuden määräytymisperusteena on vain syntymämaasi, ei nykyinen kansalaisuus.

Jos kotimaasi on yksi seuraavista, et voi osallistua tämän vuoden DV-ohjelmaan:

 • Bangladesh
 • Kanada
 • Brasilia
 • Kolumbia
 • Kiina, johon kuuluu Hongkongin erityishallintoalue
 • Meksiko
 • Jamaika
 • Intia
 • Haiti
 • Dominikaaninen tasavalta
 • Nigeria
 • El Salvador
 • Peru
 • Honduras
 • Etelä-Korea
 • Filippiinit
 • Pakistan
 • Vietnam
 • Venezuela
 • Yhdistynyt kuningaskunta Pohjois-Irlantia lukuun ottamatta

Jos olet syntynyt sopimattomaan osavaltioon, DV-ohjelmaan voi liittyä poikkeuksia, jos

 • Sinulla on aviopuoliso, joka on syntynyt tukikelpoisessa maassa. Voit ilmoittaa kelpoisuusmaaksesi puolisosi syntymävaltion. Sinun on kuitenkin varmistettava, että te molemmat olette kaksoiskappaleessa ja aikotte saapua Yhdysvaltoihin samanaikaisesti.
 • Jos olet syntynyt kelpomattomaan valtioon, voit hakea jommankumman vanhempasi syntymämaata. Kummankaan heistä ei täytynyt asua syntymämaasi syntymähetkellä. Vanhempasi syntymämaata sovelletaan olettaen, että se on tukikelpoinen osavaltio.
 1. Työkokemus tai koulutus
 1. koulutus

Jotta voit osallistua DV-arpajaisiin, sinulla on oltava yhdysvaltalainen lukiokoulutus tai vastaava ulkomainen koulutus.

 1. Työkokemus

Sinun tulee olla työskennellyt näissä ammateissa vähintään kaksi vuotta viimeisen viiden vuoden aikana.

Kun osallistut DV-arvontaan, sinun ei tarvitse todistaa, että täytät nämä vaatimukset. Kun olet voittanut lotossa ja hakenut vihreää korttia, konsuliviranomainen pyytää näitä todisteita.

Jos et täytä yllä olevia vaatimuksia, älä hae tähän ohjelmaan.

DV Green Card -arvontaan hakeminen

Ensinnäkin paperimerkintöjä ei enää ole siellä. Muussa tapauksessa, jos täytät kelpoisuusehdot, hae sähköisessä muodossa.

Virallinen valtion sivusto, jossa voit osallistua Yhdysvaltain DV-arpajaisiin ilmaiseksi, on www.state.gov . Kun haku avautuu, voit hakea vain kerran vuodessa. Voit saada lottohakemuksesi roskiin, jos teet useita hakemuksia.

Vihreän kortin hakemisen vaiheet vaihtelevat yksittäisestä tilanteesta riippuen. Useimmat hakijat käyvät kuitenkin tämän yleisen prosessin läpi;

 1. Tee maahanmuuttajahakemus, jos olet oikeutettu. Joku muu jättää maahanmuuttajahakemuksen puolestasi, jos et ole.
 2. USCIS tarkistaa vetoomuksen ja voi hyväksyä sen tai olla hyväksymättä sitä. Jos USCIS hyväksyy sen ja luokassasi on mahdollisuus viisumiin, haet vihreää korttia. Voit hakea USCIS:n, Yhdysvaltain ulkoministeriön tai erillisen lottosivuston kautta.
 3. Varaa biometrinen aika. Annat sormenjälkesi, passikuvasi ja allekirjoituksen.
 4. Osallistu haastatteluun
 5. Hanki tuomio vihreän kortin hakemuksestasi.

Milloin Green Card -arpajaiset järjestetään?

Joka vuosi on aina uusi online-ilmoittautumisaika. Se tapahtuu yleensä syksyllä, lokakuun alusta marraskuuhun.

Heti kun merkintä aukeaa, sinun tulee rekisteröityä. Jos odotat viimeiseen hetkeen asti, saatat jäädä paitsi verkkosivujen suuren liikenteen takia.

Saat vahvistusnumeron, kun olet täyttänyt online-ilmoittautumishakemuksen. Voit tarkistaa hakemuksesi tilan osoitteessa www.dvlottery.state.gov käyttämällä numeroa. Tee se niin aikaisin kuin voit.

Nykyinen arpajaiset ovat 2022 Green Card -arpajaiset. Arpajaisten nimi ja vuosi, jolloin se järjestettiin, vaihtelevat. Esimerkiksi nykyisen DV-arpajaisen (2022) nimi on DV-2024. Tämä tarkoittaa, että voittajien on saatava vihreät korttinsa tilivuoden 2024 viimeiseen päivään mennessä.

Vihreän kortin voimassaoloaika

Vihreä kortti on voimassa loppuelämän. Maahanmuutto voi kuitenkin peruuttaa sen tietyissä olosuhteissa. Vakituinen asukaskortti on kuitenkin uusittava kymmenen vuoden välein, aivan kuten henkilökortti. Jos et uudista oleskelukorttiasi, voit maksaa sakon.

DV-arpajaisten tilan tarkistus

Tule toukokuussa 2022; Voit vahvistaa tuloksesi DV-2023:lle osallistujan tilan tarkistuksella. Voit tarkistaa DV-2023 Green Card -arpajaisten tilan, jos hait ennen 9.11.2021 .

Voit tarkistaa osavaltion osaston verkkosivuston osoitteessa www.dvlottery.state.gov . Tarkista mahdollisimman pian.

Mitä tehdä, jos voitat DV Visa -loton

Oletko voittanut DV:n vihreän kortin lotossa? Jos kyllä, olet juuri läpäissyt alkuvaiheet; on vielä tekemistä.

Lottovoitto ei takaa sinulle suoraa vihreää korttia. Yhdysvaltain hallitus paljastaa usein enemmän voittajia kuin sen arvoisia vihreitä kortteja. Joten sinun tulee seurata nopeasti, ennen kuin vihreän kortin tarjonta loppuu.

Edessä on erittäin tärkeä työ, eli hakulomakkeiden täyttäminen, haastattelu jne.

Lotovoiton jälkeen sinun on noudatettava tiettyjä vaiheita asuinpaikastasi riippuen.

Jos asut Yhdysvaltojen ulkopuolella, saat lisätietoja lähimmästä Yhdysvaltain konsulaatista. Konsulaatti ilmoittaa sinulle, milloin sinun tulee jatkaa hakemuksen seuraavien vaiheiden tekemistä.

Jos asut Yhdysvalloissa , voit käsitellä vihreän korttisi tiedot USCIS:n kautta.

Joskus hakijat menettävät viisumimahdollisuuden maahanmuuttoosaston viivästysten vuoksi. Jos sinut valitaan DV-arvontaan, sinun tulee palkata maahanmuuttolain asiantuntija auttamaan sinua.

merkintä:

Sinun on todistettava, että huolehdit taloudellisista tarpeistasi oleskellessasi Yhdysvalloissa. Vihreän kortin lotossa voittaneiden hakijoiden voi olla vaikea todistaa tätä seikkaa.

Yhteenveto

Vihreän kortin hakeminen on maksutonta. Jos hakisi vihreää korttiasi muilla tavoilla, ei se haittaisi myöskään arpajaisten hakemista.

Niin paljon kuin se on lotto, sillä on tiukat säännöt. Lue ja ymmärrä ohjeissa mainitut säännöt ennen hakemuksen jättämistä.

Varo petoksia, jotka voivat lähettää sinulle vääriä sähköposteja siitä, että olet voittanut vihreän kortin lotossa. Älä koskaan lähetä rahaa ihmisille, jotka lähettävät sinulle sähköposteja väittäen, että olet voittanut.